Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Piros gyümölcsös habcsóktorta Prencsitől

Piros gyümölcsös habcsóktorta Prencsitől
Piros gyümölcsös habcsóktorta Prencsitől
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám születésnapjára készült ez a torta. Sokáig gondolkodtam rajta, hogy milyen is legyen. Az ihletet egy közeli ismerősnek köszönhettem, aki aznap beállított egy nagy tál eperrel. Utána már nem kellett sokáig agyalnom.

hozzávalók / 12 adag

A habcsók

Tejszínes krém

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

A habcsók

  1. A tojásfehérjéket félig felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliaaromát, és kemény habbá verjük.
  2. A kakaót a keményítővel elvegyítjük, és a habhoz keverjük nagyon óvatosan.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és a kívánt formára igazítjuk. Nálam ez egy a sütőpapírra rajzolt kör alak lett. A tetejét megszórjuk a mandulaszeletekkel.
  4. Betesszük a sütőbe. Az első 10 percben magas lángon sütjük, majd a hőfokot lejjebb véve nagyjából 45 percig sütjük.
  5. Ha kész van. Hagyjuk egy kicsit kihűlni.

Tejszínes krém

  1. A tejszínt felverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Majd a habcsókra kenjük.

Díszítés

  1. A díszítést nem kell feltétlenül eperrel készíteni, bármilyen piros gyümölcs jól mutat, de természetesen az ízlésünkhöz megfelelően ízesítsük. Az eprekkel nem kell sokat bajlódni, megmossuk, és a tejszínre halmozzuk őket. Néhányat félbe is vághatunk. Citromfüvet szurkálunk mellé díszítésként.
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 527
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Prencsi

Mióta szakács: 2012.07.04.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Pavlova torta, Epres torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

226
tojásfehérje 6 db
porcukor 12 ek
étkezési keményítő 2 evőkanál
vaníliaaroma 1 teáskanál
cukrozatlan kakaópor 3 csapott ek
mandula 100 g
habtejszín 4 dl
cukor 3 púpozott ek
vaníliás cukor 1 csomag
eper 350 g
citromfű 0 ízlés szerint