r
Nosalty Logó

Piros gyümölcsös habcsóktorta Prencsitől

NS
Piros gyümölcsös habcsóktorta Prencsitől
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A habcsók

Tejszínes krém

Díszítés

226
Kalória
5.1g
Fehérje
20.5g
Szénhidrát
14.9g
Zsír
64.2g
Víz
37g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
15.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A habcsók

Tejszínes krém

Díszítés

Összesen 226 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A habcsók

Tejszínes krém

Díszítés

Összesen 2725 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A habcsók

Tejszínes krém

Díszítés

Összesen 211 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 226 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.9 g

Zsír

  • Összesen
    179.2 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2595.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    599 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    426 mg
  • Foszfor
    932 mg
  • Nátrium
    563 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    245.8 g
  • Cukor
    188 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    770.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    196 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1096 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 2725 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 211 kcal

Elkészítés

A habcsók

  1. A tojásfehérjéket félig felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliaaromát, és kemény habbá verjük.
  2. A kakaót a keményítővel elvegyítjük, és a habhoz keverjük nagyon óvatosan.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és a kívánt formára igazítjuk. Nálam ez egy a sütőpapírra rajzolt kör alak lett. A tetejét megszórjuk a mandulaszeletekkel.
  4. Betesszük a sütőbe. Az első 10 percben magas lángon sütjük, majd a hőfokot lejjebb véve nagyjából 45 percig sütjük.
  5. Ha kész van. Hagyjuk egy kicsit kihűlni.

Tejszínes krém

  1. A tejszínt felverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Majd a habcsókra kenjük.

Díszítés

  1. A díszítést nem kell feltétlenül eperrel készíteni, bármilyen piros gyümölcs jól mutat, de természetesen az ízlésünkhöz megfelelően ízesítsük. Az eprekkel nem kell sokat bajlódni, megmossuk, és a tejszínre halmozzuk őket. Néhányat félbe is vághatunk. Citromfüvet szurkálunk mellé díszítésként.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C

Anyukám születésnapjára készült ez a torta. Sokáig gondolkodtam rajta, hogy milyen is legyen. Az ihletet egy közeli ismerősnek köszönhettem, aki aznap beállított egy nagy tál eperrel. Utána már nem kellett sokáig agyalnom.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...