Epres pavlova

- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 5% Zsír
A habcsókhoz
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
42g porcukor161 kcal
-
0g almaecet0 kcal
-
8g narancslé4 kcal
A krémhez
-
42g habtejszín122 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
12g porcukor45 kcal
-
75g eper23 kcal
Az eperöntethez
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 5% Zsír
A habcsókhoz
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
2g almaecet0 kcal
-
45g narancslé21 kcal
A krémhez
-
250g habtejszín730 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
70g porcukor271 kcal
-
450g eper135 kcal
Az eperöntethez
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 5% Zsír
A habcsókhoz
-
13.9g tojásfehérje7 kcal
-
14.5g porcukor56 kcal
-
0.1g almaecet0 kcal
-
2.6g narancslé1 kcal
A krémhez
-
14.5g habtejszín42 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
4.1g porcukor16 kcal
-
26.1g eper8 kcal
Az eperöntethez
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 226.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.8 g
-
Cukor 72 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 184.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.3 g
Zsír
-
Összesen 79.7 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 278 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1357.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 306 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 135 mg
-
Foszfor 354 mg
-
Nátrium 500 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 454.6 g
-
Cukor 434 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1108.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 708 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 402 mg
-
D vitamin: 58 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 188 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 685 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 209 micro
-
β-crypt 67 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 223 micro
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 78.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.3 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Hozzávalók
Elkészítés
A habcsókhoz
- Előmelegítjük a sütőt 150 fokra.
- A tojásfehérjéket külön választjuk a sárgájától, egy nagyobb tálba helyezzük őket, és robotgéppel addig verjük, míg teljesen krémszerűvé válik. Ezután fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot, míg az egészet össze nem vegyítettük.
- Óvatosan hozzáadjuk az ecetet és a facsart narancslevet.
- Az így kapott krémet két egyenlő részre osztjuk, majd egy nagyobb tepsire sütőpapírt helyezünk, és erre adagoljuk a két adag habcsók krémet. Nem kell nagyon formázgatni, szépen megsül majd anélkül is.
- Tekerjük vissza a sütő hőmérsékletét 130 fokra. Tegyük be a krémeket, és kb. 1 órán keresztül süssük. Az eredménynek kívül ropogósnak, belül ruganyosnak kell lennie.
- Jöhet a krém: ehhez a tejszínt, a porcukrot, a vaníliát egészen krémesre verjük fel, majd a két habcsók tortán egyenlő arányban elosztjuk, akárcsak a felezett eperszemeket.
- Az eperöntethez a vizet és a cukrot egy lábasban forralni kezdjük magas hőmérsékleten. 10-15 percen belül a folyadék elpárolog, és a cukros szirup marad vissza. Dobáljuk bele az epret, és hagyjuk kihűlni, majd ha ez megtörtént, turmixgépben homogenizáljuk a szirupot és az epret. Mehet pihenni a hűtőbe. Ezzel az egész pavlovákat is meglocsolhatjuk, de tálaláskor az egyes szeletekre csorgatva még istenibb.
- Sütés hőfoka: 130 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 35
- Össznézettség: 32875
- Feltöltés dátuma: 2013. május 07.
Ajánló
A szokásos szöveg: ha maradt tojásfehérje... De egyébként bárkinek, aki bevállalna egy mutatós és elképesztően finom desszertet és van már némi konyhai rutinja. Eper híján persze bármilyen gyümölccsel helyettesíthető!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- szezon:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Ezer éve akartam pavlovát készíteni, s ehhez a most beköszönő eperszezon pont kapóra jött. Mindeneim a kis piros szemek, ilyenkor június végéig nagyüzemben gyártom belőle a sütiket. A pavlova nagyon elegáns, mégsem túl bonyolult desszert, de bármilyen alkalomra megállja a helyét - egy orosz balett-táncosnő, Anna Pavlova tiszteletére sütöttek először ilyen habcsóktortát, innen a név. Ha megsült, tíz percig még hagyjuk a sütőben pihenni, ott kihűlni. Ne ijedjünk meg, a pavlova berepedezik kissé, ahogy kihűl, de ez mit sem von le a megjelenéséből, sőt! Többen mondtak már többfélét a sütési idejéről is: nálam most úgy tűnik, hogy a 130 fok az optimális. A receptet a brit BBC Good Food honlapján találtam, s némi változtatás után a magam ízlésére formáltam (ételszínező és narancslikőr híján).
Hozzászólások
Nagyon guszta! Szoval 2 kerek pavlova lesz belole? Az almaecetet lehet valami massal potolni? Kulfoldon elek, es nem tudom, hogy itt lehet-e kapni.
Kedves viki, persze, lényegében bármilyen ecet megfelel! Sok sikert:)
Bocs, hogy belekotyogok, de ha angolnyelvu orszagban elsz, akkor ott megtalalod, "Apple Cider Vinegar" neven. Sokkal finomabb mint a normal ecet.
Micsoda látvány :) , köszönöm, eperrel a legfincsibb, és nekünk a leglátványosabb, ( friss házi földieper azaz szamóca mánia van, amíg csak lehet :) ), - ahogy látom, ezzel a finomsággal nagy sikerem lesz itthon....csodás , köszönöm, hogy feltetted a receptet.:) Éva-Anyóca
Kedves Éva-Anyóca, az eperrel ilyenkor én sem tudok betelni, próbálok minél több sütit kitalálni bel?le - imádjuk! Köszönöm a kedves szavakat, sok sikert a pavlovához! Üdvözlettel, Kitti
Lefagyasztott tojás fehérje felhasználható-e a készítéséhez?Köszönöm.
Szerintem nyugodtan, csak dolgozz a kiengedett fehérjével gyorsan :) Szép napot, Kitti
tudod sokszor van,hogy csak a tojás sárgája kell valamibe és sajnálom kidobni a fehérjét.nagyon köszönöm a segítséget.
Elkészítettem és mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy próbálja ki! Mennyei!! Nem lehet vele betelni! üdv az eperkedvel?knek :-))))
Isteni finom, köszönöm a receptet! *-*
Örülök, hogy jól sikerült ;)
Kedves Kitti! Már nagyon régóta szemezek ezzel a receptel, de eddig nem volt bátorságom elkészíteni. Több receptet is megnéztem és sok helyen tesznek a habba keményít?t, de ezek szerint nélküle is sikerül. Nekem gázsüt?m van, de a legkisebb fokozata is 160 fok. Azért megpróbáltam megsütni, végig 1-es fokozaton, de sajnos nem lett ropogós a külseje és az alja is megégett, össze is esett, pedig nem nyitottam ki a süt? ajtaját és hagytam benne kih?lni. Szeretném újra megcsinálni, és kiküszöbölni ezeket a hibákat. Több hozzászólást is szívesen fogadok :) El?re is köszönöm a segítséget. A leírt hibák ellenére is szép lett a végeredmény és ruganyos volt belül, és fincsi is volt. A leégett alját pedig levágtam :(
Kedves Kitti! Régóta szemeztem én is a pavlova tortával és ma reggel gondoltam meglepem a családot vele. Nem tudom...annyit variáltam rajta, hogy az egyik felébe tettem kakaóport 2 ev?kanállal. Érdekes, hogy mind a kett? szépen megsült, azonban a "sima" nagyon tört, ellenben amibe kakaóport tettem, sokkal "strapabíróbb" lett. Végs? soron torta nem lett bel?le, mert nem maradt egyben, de sütinek szuper lesz. Az íze finom, bár nekem egy kicsit nagyon édes. Mindenesetre próbálkozni fogok, legközelebb kevesebb cukorral és kevesebb ideig sütöm. Van más ötleted, hogy miért tört darabjaira? Én csak a sütési id?re tudok gondolni. Köszi a receptet! :) Dalma