Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres pavlova Mi van itthon konyhájából

Epres pavlova Mi van itthon konyhájából
Epres pavlova Mi van itthon konyhájából
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon régóta szemezek ezzel az édességgel, valahogy azt gondoltam, hogy extra bonyolult dolog az elkészítése. De amikor rátaláltam a Street Kitchen receptjére, nem haboztam tovább. Igazi cukorbomba, de isteni finom. Alig várom, hogy beérjen a ribizli....

hozzávalók / 8 adag

Pavlovához

Krémhez

Karamellizált eper

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 190 fokra előmelegítjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  2. A cukrot és a keményítőt elkeverjük. A tojásfehérjéket egy csipet sóval felverjük, amíg lágy habot kapunk. Hozzáadjuk a vizet, és addig verjük, amíg újra összeáll a hab. Fokozatosan adagolva hozzákeverjük a keményítővel elkevert cukrot. Végül addig verjük a habot, amíg egészen sűrű és fényes lesz.
  3. A felvert habot a sütőpapírral bélelt sütőlapra kenjük korong alakban úgy, hogy az oldalai kissé magasabbak legyenek, helyet csinálva a krémnek. Az előmelegített sütőbe tesszük, és azonnal visszavesszük a hőmérsékletet 150 fokra. 45 percig sütjük, amíg a habcsók külső kérget kap, de belül még puha. Elzárjuk a sütőt, ajtaját kitámasztjuk, és további 1 órán át benne hagyjuk a pavlovát.
  4. A mascarponét keverőtálba tesszük, és kikeverjük a porcukorral és a vaníliarúd kikapart magjával.
  5. Az epret felszeleteljük. A cukrot és a vizet közepes lábosba tesszük, felolvasztjuk, majd néha megkeverve világosbarna karamellt főzünk belőle. Amikor kezd sűrűsödni és a színe megfelelő, lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük az eperszeleteket. Ha a karamell megkeményedik, visszatesszük a tűzre, és felolvasztjuk. Hagyjuk kihűlni, amikor teljesen kihűlt, friss epret szeletelünk bele.
  6. Összeállítjuk a desszertet: A pavlovára kanalazzuk a mascarponekrémet, és a tetejére halmozzuk a karamellizált epret.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 968
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mi van itthon

Mióta szakács: 2012.02.18.
92 recept

receptjellemzők

konyha: ausztrál
alkalom: húsvét, Anyák napja, vasárnapi ebéd
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tojásból
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Piros Sütis Receptverseny
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

pavlova torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

296
tojásfehérje 3 db
víz 3 ek
porcukor 15 dkg
kukoricakeményítő 1 evőkanál
mascarpone 35 dkg
porcukor 2 ek
vanília 1 db
eper 25 dkg
cukor 3 ek
víz 1 ek