r
Nosalty Logó

Epres pavlova Mi van itthon konyhájából

Mi van itthon
Epres pavlova Mi van itthon konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Pavlovához

Krémhez

Karamellizált eper

296
Kalória
4.9g
Fehérje
28.3g
Szénhidrát
18.1g
Zsír
44g
Víz
-
Koleszterin
604.4mg
Élelmi rost
25.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Pavlovához

Krémhez

Karamellizált eper

Összesen 296 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Pavlovához

Krémhez

Karamellizált eper

Összesen 2359 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Pavlovához

Krémhez

Karamellizált eper

Összesen 245 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    10 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 296 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    144.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    226.6 g
  • Cukor
    206 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    352.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 2359 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    8 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 245 kcal

Elkészítés

Pavlovához

  1. A sütőt 190 fokra előmelegítjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  2. A cukrot és a keményítőt elkeverjük. A tojásfehérjéket egy csipet sóval felverjük, amíg lágy habot kapunk. Hozzáadjuk a vizet, és addig verjük, amíg újra összeáll a hab. Fokozatosan adagolva hozzákeverjük a keményítővel elkevert cukrot. Végül addig verjük a habot, amíg egészen sűrű és fényes lesz.
  3. A felvert habot a sütőpapírral bélelt sütőlapra kenjük korong alakban úgy, hogy az oldalai kissé magasabbak legyenek, helyet csinálva a krémnek. Az előmelegített sütőbe tesszük, és azonnal visszavesszük a hőmérsékletet 150 fokra. 45 percig sütjük, amíg a habcsók külső kérget kap, de belül még puha. Elzárjuk a sütőt, ajtaját kitámasztjuk, és további 1 órán át benne hagyjuk a pavlovát.
  4. A mascarponét keverőtálba tesszük, és kikeverjük a porcukorral és a vaníliarúd kikapart magjával.
  5. Az epret felszeleteljük. A cukrot és a vizet közepes lábosba tesszük, felolvasztjuk, majd néha megkeverve világosbarna karamellt főzünk belőle. Amikor kezd sűrűsödni és a színe megfelelő, lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük az eperszeleteket. Ha a karamell megkeményedik, visszatesszük a tűzre, és felolvasztjuk. Hagyjuk kihűlni, amikor teljesen kihűlt, friss epret szeletelünk bele.
  6. Összeállítjuk a desszertet: A pavlovára kanalazzuk a mascarponekrémet, és a tetejére halmozzuk a karamellizált epret.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nagyon régóta szemezek ezzel az édességgel, valahogy azt gondoltam, hogy extra bonyolult dolog az elkészítése. De amikor rátaláltam a Street Kitchen receptjére, nem haboztam tovább. Igazi cukorbomba, de isteni finom. Alig várom, hogy beérjen a ribizli....

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...