Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pirított gombás hús tócsnival

Pirított gombás hús tócsnival
Pirított gombás hús tócsnival
95 perc / előkészület: 15 perc főzés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tócsni lassabban sül, mint a palacsinta, ezért  egyszerre 2 sütőt is lehet használni.

hozzávalók / 12 adag

A pirított gombás húshoz

A tócsnihoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bacont kockára vágva lesütjük, hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, és megdinszteljük.
  2. A húst belekeverjük, ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával, fokhagymával, csöves paprikával, mustárral, és majdnem puhára főzzük.
  3. Közben a gombát apróra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a húshoz, majd kevés liszttel elkevert 1 doboz tejföllel sűrítjük. A tócsnival tálaljuk.
  4. A tócsnihoz lereszeljük a burgonyát, hozzáadjuk a tojásokat, ízlés szerint fűszerezzük, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy palacsinta sűrűségű legyen. 
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 668
elküldve: 5
receptkönyvben: 102
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

urbine75

Mióta szakács: 2012.05.24.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

gombás hús tócsnival, tócsni pirított hússal, fűszeres-gombás hús tócsnival

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2012-07-25 17:50

Ez igazi,ferfiaknak valo etek!Koszi.Udv!

441
csirke 1.5 kg
gomba 0.5 kg
tejföl 350 g
vöröshagyma 1 közepes fej
paprika 2 db
fokhagyma 5 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
mustár 2 ek
bacon 25 dkg
burgonya 1.5 kg
tojás 3 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 5 gerezd
finomliszt 1 púpozott ek