Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikk-pakk gyümölcskenyér

Pikk-pakk gyümölcskenyér
Pikk-pakk gyümölcskenyér
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A bátyám (nagy finnyás) imádja ezt a receptet, általában dupla adagban kell sütnöm. Fahéj, citromhéj, szegfűszeg, csoki hát kell ennél jobb illatmámor? :-)

 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tea mellé tökéletes.
Egy apróra vágott almával még finomabb, és ha aprók a tojások hatot használjunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szárított gyümölcsöket, a csokit és a magvakat apróra vágjuk, meglocsoljuk a rummal.
  2. A margarint és a cukrot habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat.
  3. Az átszitált lisztet elkeverjük a sütőporral, a fahéjjal, a sóval és a szegfűszeggel és a tojásos masszához öntjük és jó alaposan elkavarjuk.
  4. Az aszalt gyümöcsökhöz, magokhoz hozzáadunk 1 ek lisztet, jól átforgatjuk (ez azért szükséges, hogy ne süllyedjenek le a sütink aljára sütés közben).
  5. A rumos gyümölcsöket, magokat és a csokit a masszához adjuk, belereszeljük a citromhéjat, elkeverjük nagyon alaposan és kivajazott-kilisztezett formába öntjük (én most kisebb méretű tortaformában sütöttem, de bármi jó csak az alapos lisztezés-vajazás szükséges).
  6. Kb. 200 fokon 40 percig sütjük, és amíg hűl, egy konyharuhába csavarjuk (nem szárad ki, puha marad).
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 14 581
elküldve: 9
receptkönyvben: 288
elkészítve: 10/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Kilteh

Mióta szakács: 2011.04.14.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kibord
kibord Sat, 2018-01-20 17:14

Többféle gyümölcskenyér receptet kipróbáltam az utóbbi időben. Ez a legegyszerűbb recept, de a legfinomabb.

julis007
Julis007 / julis007 Sun, 2012-12-23 12:06

Szia Kilteh!
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tárolod, amíg el nem fogy. Ezt bárkinek feltehetném, de most a Te receptedet sütöm. Előre is köszi, és boldog karácsonyt.
Judy

Kilteh
Kilteh / Kilteh Mon, 2012-12-24 19:01

Szia!
Száraz konyharuhába tekerve szoktam tárolni. 2-3 napig biztosan eláll, többről sajnos nem tudok jelentést adni, mert addigra mindig elfogy. :-))
Bocsánat a késői válaszért, neked is nagyon boldog karácsonyt kívánok!

julis007
Julis007 / julis007 Mon, 2012-12-24 21:12

Köszönöm, ráért. Én nem mertem "csak" konyharuhába tenni, ezért nylon tasakba raktam. Sajnos már nem sokáig kell ebben tartózkodnia, mert nagyon finom lett, és gyorsan fogy. Köszi a receptet. Jaj, még annyit, hogy tovább kellett sütnöm, mert amikor kifordítottam az őzgerincből, a közepe még folyós volt. Visszagyömöszöltem, és tovább sütöttem 20 percet, és így tökéletes lett. Üdv, és boldog karácsonyt!

Kilteh
Kilteh / Kilteh Mon, 2012-12-24 22:12

Én köszönöm a visszajelzést, általában torta formában sütöm, ezért nekem hamarabb átsül.
:-)

Kisisa
Kisisa Wed, 2012-01-11 22:36

Szia!
Szerinted rétesliszttel milyen lenne? Sikerült gríz helyett réteslisztet vennem (ne kérdezd hogyan, úgy tűnik elfelejtettem olvasni :D), és fel kéne használnom valami finomságra.

Kilteh
Kilteh / Kilteh Thu, 2012-01-12 07:51

A réteslisztet leginkább kelt tésztákhoz ajánlom, fele-fele arányban, mert könnyebben nyújthatóvá teszi a tésztát. Pl lángos vagy fánk. Esetleg valami omlós sós süteményhez. Nem hiszem, hogy elrontaná, de az állaga kicsit más lesz, mert a rétes liszt kevesebb folyadékot tud felvenni.

Kilteh
Kilteh / Kilteh Tue, 2011-12-20 19:30

Szia! 3-4 nap szerintem a maximum, mert utána kiszárad és nagyon morzsálódik. :/

Mazita
Mazita Sun, 2011-11-20 14:47

Férjem megboldogult nagymamájának a gyümölcskenyerét ettük utoljára, féltem hozzálátni. Ez a recept annyira egyszerűnek tűnt, hogy neki láttam és mindjárt kész! Isteni finom illatok lengik be a lakást! Köszönöm a receptet!

Kilteh
Kilteh / Kilteh Sun, 2011-11-20 15:25

Kedves Mazita!
Köszönöm, hogy kipróbáltad a receptemet, remélem ízleni fog, nálunk is nagy kedvenc. :) Majd írd meg kérlek, hogy sikerült! =)

Mazita
Mazita Sun, 2011-11-20 15:57

Isteni lett! Az íze, állaga pont olyan, mint a nagyié volt!!! Gyorsan el is mentettem a receptkönyvembe ezt, így már az egyik karácsonyi süti biztosan ez lesz az ünnepi asztalon.

1128
vaj 15 dkg
finomliszt 25 dkg
tojás 5 db
cukor 15 dkg
sütőpor 0.5 csomag
aszalt gyümölcsök 20 dkg
dió 5 dkg
törökmogyoró 5 dkg
étcsokoládé 5 dkg
rum 2 ek
citromhéj 1 citromból nyert
fahéj 1 tk
1 csipet
szegfűszeg 0 ízlés szerint
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál