r
Nosalty Logó

Pikáns tejfölös csirke nokedlival

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Smaragd konyha
Pikáns tejfölös csirke nokedlival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Pikáns tejfölös csirke

Nokedli

Összesen 1073 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Pikáns tejfölös csirke

Nokedli

Összesen 5358 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Pikáns tejfölös csirke

Nokedli

Összesen 161 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.6 g

Zsír

  • Összesen
    53.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3221.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    549 mg
  • Nátrium
    2390 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    920 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 1073 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    287.8 g

Zsír

  • Összesen
    269.4 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    1438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16109 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    396 mg
  • Kálcium
    561 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    410 mg
  • Foszfor
    2745 mg
  • Nátrium
    11950 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    425 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1584 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1025 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    176 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    1056 mg
  • Retinol - A vitamin:
    907 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    1254 micro
  • β-crypt
    259 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    1588 micro
Összesen 5358 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    140 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 161 Kcal

Hozzávalók

Pikáns tejfölös csirke

Nokedli

Elkészítés

Pikáns tejfölös csirke

  1. A hagymát megdinszteljük az olajon, és rátesszük a feldarabolt húsokat.
  2. Fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a paprikát, sót, borsot, sűrített paradicsomot, fűszerköményt, chilit, leveskockát.
  3. Fedő alatt főzzük mérsékelt lángon addig, míg levet is ereszt, 30-35 percig. Ha puhának tartjuk, a húst kiszedjük egy tálba, és a 2 dl vízzel elkevert tejföllel és liszttel besűrűsítjük.
  4. A pörkölttel összeforraljuk, és visszarakjuk bele a húsokat.
  5. Nokedlival tálaljuk.

Nokedli

  1. A lisztet, sót, tojást, vizet összekeverjük.
  2. Felforralt (5 l) vízbe nokedliszaggatóval beleszaggatjuk, és főzzük kb. 10 percig, lassú lángon.
  3. Majd leszűrjük, lemossuk, jénai tálban tesszük 1 kanál olajjal lelocsolva, és sütőben melegítjük a tálalásig.
  • Elkészítettem: 101 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5163
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pikáns tejfölös csirke nokedlival
Smaragd konyha 149 recept

Kisgazdától vásároltam házi csirkéket és tyúkokat. Nagyon szeretjük tejfölösen és lecsósan is a csirkepörköltet. Házi baromfiból pedig még ízletesebb a pörkölt.

Hozzávalók

Pikáns tejfölös csirke

Nokedli

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek