Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns pirosgyümölcs leves

Pikáns pirosgyümölcs leves
Pikáns pirosgyümölcs leves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Meleg nyári napon jól esik egy pikáns gyümölcsleves. :) Eper volt otthon (de nem túl jó ízű), meggy a kertben, így jött az ötlet.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyümölcsöket alaposan megmossuk, és annyi vízben felrakjuk főni, hogy kényelmesen ellepje.
  2. A cukrot, fűszereket, citromhéjat beletesszük, és felforraljuk (egy picike sót is tehetünk bele).
  3. Ha felforrt, kevés vízzel és a vanília-aromával elkevert keményítővel sűrítjük. Még egyet forralunk rajta, és KÉSZ!
  4. Jól kihűtjük, tejszínhabbal kínálhatjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 922
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

baloghorsi

Mióta szakács: 2013.01.11.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

epres gyümölcsleves, meggyes gyümölcsleves, fahéjas epres-meggyes gyümölcsleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

233
eper 30 dkg
meggy 30 dkg
cukor 15 dkg
fahéjrúd 1 db
szegfűszeg 5 db
ánizs 1 kk
citromhéj 1 citromból nyert
étkezési keményítő 2 evőkanál
vaníliaaroma 1 teáskanál
víz 1.5 l