r
Nosalty Logó

Hideg sárgabarack krémleves (Sárgabarackleves 2.)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Pary
Hideg sárgabarack krémleves (Sárgabarackleves 2.)
adag
Előkészítés
perc
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A krémleveshez

A tálaláshoz

Összesen 280 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A krémleveshez

A tálaláshoz

Összesen 1116 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A krémleveshez

A tálaláshoz

Összesen 70 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    589.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    1488 micro
  • β-crypt
    140 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 280 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.6 g

Zsír

  • Összesen
    56 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2358.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    1194 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    565 mg
  • Nátrium
    474 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.8 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    880.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    902 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    382 micro
  • α-karotin
    102 micro
  • β-karotin
    5951 micro
  • β-crypt
    558 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    478 micro
Összesen 1116 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 70 Kcal

Hozzávalók

A krémleveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A krémleveshez

  1. A barackokat leforrázzuk, majd a héjukat könnyen lehúzzuk, kimagozzuk őket.
  2. Egy mély tálba tesszük a barackokat és botmixerrel (vagy turmixban) összetörjük.
  3. Hozzáadjuk a joghurtot és a mézet, ízlés szeinti mennyiségben, és ismét mixeljük(vagy turmixoljuk) egy kicsit, hogy homogén legyen.
  4. Végül belekeverjük a tejet.
  5. Ha nem elég hideg, akkor a hűtőbe vele egy ideig és utána már ehető is.
  6. Tálaláskor díszítjük apróra vágott friss, vagy aszalt sárgabarackkal, illetve tejszínhabbal.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 82395
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 23.

Ajánló

Ha van otthon vaníliafagyi, azzal megturbózhatjuk, vagy a tetejére pirított mandula szeleteket, vagy mentalevelet is szórhatunk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hűsítő finomság sárgabarackból. Az egész család szereti, ráadásul főzni sem kell, gyorsan elkészíthető, nyári nedű.  

Hozzászólások (2)

Törölt felhasználó

Hát, nekem inkább shake-féle dolog lett bel?le. Asszem a család ezt nem tekinti levesnek. De shake-nek finom, azt mondja az öcsém :)

szakacsszilvi

Isteni lett a leves, bár én nem turmixoltam a barackot, mert mi darabosan szeretjük. köszönöm ezt az isteni receptet, ezentúl így fogom csinálni.

Hozzávalók

A krémleveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek