r
Nosalty Logó

Hideg sárgabarack krémleves (Sárgabarackleves 2.)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Pary
Hideg sárgabarack krémleves (Sárgabarackleves 2.)
adag
Előkészítés
perc
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A krémleveshez

A tálaláshoz

Összesen 280 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A krémleveshez

A tálaláshoz

Összesen 1116 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A krémleveshez

A tálaláshoz

Összesen 70 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    589.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    1488 micro
  • β-crypt
    140 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 280 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.6 g

Zsír

  • Összesen
    56 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2358.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    1194 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    565 mg
  • Nátrium
    474 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.8 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    880.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    902 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    382 micro
  • α-karotin
    102 micro
  • β-karotin
    5951 micro
  • β-crypt
    558 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    478 micro
Összesen 1116 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 70 Kcal

Hozzávalók

A krémleveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A krémleveshez

  1. A barackokat leforrázzuk, majd a héjukat könnyen lehúzzuk, kimagozzuk őket.
  2. Egy mély tálba tesszük a barackokat és botmixerrel (vagy turmixban) összetörjük.
  3. Hozzáadjuk a joghurtot és a mézet, ízlés szeinti mennyiségben, és ismét mixeljük(vagy turmixoljuk) egy kicsit, hogy homogén legyen.
  4. Végül belekeverjük a tejet.
  5. Ha nem elég hideg, akkor a hűtőbe vele egy ideig és utána már ehető is.
  6. Tálaláskor díszítjük apróra vágott friss, vagy aszalt sárgabarackkal, illetve tejszínhabbal.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 354
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 86258
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 23.

Ajánló

Ha van otthon vaníliafagyi, azzal megturbózhatjuk, vagy a tetejére pirított mandula szeleteket, vagy mentalevelet is szórhatunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hűsítő finomság sárgabarackból. Az egész család szereti, ráadásul főzni sem kell, gyorsan elkészíthető, nyári nedű.  

Hozzávalók

A krémleveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek