r
Nosalty Logó

Hideg sárgabarack krémleves (Sárgabarackleves 2.)

Pary
Hideg sárgabarack krémleves (Sárgabarackleves 2.)
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A krémleveshez

A tálaláshoz

280
Kalória
9.7g
Fehérje
28.2g
Szénhidrát
14g
Zsír
220.2g
Víz
40.8g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
25.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A krémleveshez

A tálaláshoz

Összesen 280 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A krémleveshez

A tálaláshoz

Összesen 1116 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A krémleveshez

A tálaláshoz

Összesen 70 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    589.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    220.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    1488 micro
  • β-crypt
    140 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 280 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.6 g

Zsír

  • Összesen
    56 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2358.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    1194 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    565 mg
  • Nátrium
    474 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    112.8 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    880.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    902 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    382 micro
  • α-karotin
    102 micro
  • β-karotin
    5951 micro
  • β-crypt
    558 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    478 micro
Összesen 1116 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 70 kcal

Elkészítés

A krémleveshez

  1. A barackokat leforrázzuk, majd a héjukat könnyen lehúzzuk, kimagozzuk őket.
  2. Egy mély tálba tesszük a barackokat és botmixerrel (vagy turmixban) összetörjük.
  3. Hozzáadjuk a joghurtot és a mézet, ízlés szeinti mennyiségben, és ismét mixeljük(vagy turmixoljuk) egy kicsit, hogy homogén legyen.
  4. Végül belekeverjük a tejet.
  5. Ha nem elég hideg, akkor a hűtőbe vele egy ideig és utána már ehető is.
  6. Tálaláskor díszítjük apróra vágott friss, vagy aszalt sárgabarackkal, illetve tejszínhabbal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p

Hűsítő finomság sárgabarackból. Az egész család szereti, ráadásul főzni sem kell, gyorsan elkészíthető, nyári nedű.  

További receptek

Andalúz gazpacho selymesen

Spanyolország-szerte nagyon népszerű nyáron ez a jéghidegen kínált paradicsomkrémleves, a gazpacho azonban elsősorban Andalúzia védjegye. Nagy vita tárgyát képezi, hogy pontosan mi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...