Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcsleves Bettyke konyhájából

Gyümölcsleves Bettyke konyhájából
Gyümölcsleves Bettyke konyhájából
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A meleg nyári időben nagyon jó hidegen fogyasztva.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggyet lábasba tesszük, majd felöntjük a vízzel (vagy a befőtt levével).
  2. Amíg a víz melegszik, beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot és a fűszereket. Közepes lángon főzzük.
  3. Egy tálkába kiszedünk a forró levesből, és ebbe keverjük bele a tejszínt. (A nagy hőkülönbség miatti kicsapódás elkerülése végett.) Majd csomómentesen elkeverjük benne a lisztet. Ezután visszaöntjük a levesbe.
  4. Időnként kevergetve forrásig főzzük. Amikor forr, levesszük a tűzről.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 26 680
elküldve: 13
receptkönyvben: 205
elkészítve: 21/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Bettyke

Mióta szakács: 2012.07.08.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
diéta: tojásmentes
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hideg gyümi leves, meggyleves, tejszínes gyümölcsleves

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kiki77
kiki77 Tue, 2014-06-24 18:52

Köszönöm a receptet, isteni finom, már nem tudom hányadjára csinálom!!! Annyi különbséggel készítem, hogy nem csak meggyet, hanem barack- és körtebefőttet is teszek bele, sőt volt, hogy meggy helyett cseresznye befőttel csináltam. Sose tudok annyit készíteni, hogy elég legyen :)

Bettyke89
Bettyke / Bettyke89 Tue, 2014-06-24 21:10

Örülök, hogy ízlik. :) Én is szoktam többféle gyümölccsel készíteni. Az a jó benne, hogy variálható. Köszönöm a kedves szavakat.

Adam90
Adam90 Tue, 2014-06-17 22:56

Nekem sajnos egyáltalán nem ízlett (vagy valamit nagyon elrontottam, amit kétlek).

Bettyke89
Bettyke / Bettyke89 Wed, 2014-06-18 06:56

Nem tudom, hogy készítetted, de ha megnézed szinte mindegyik gyümölcsleves hasonló ízesítéssel készül. A liszt akár el is hagyható, akkor csak hígabb lesz. Vagy az előtted szólok kommentjeibből is meríthetsz ötletet. Az ízesítés mindenkinek saját ízlése szerint alakítható. Érdemes kóstolgatni miközben főződ és akkor biztos a saját ízvilágod szerint készül el.

Macic
Macic Thu, 2013-06-20 12:09

Amilyen egyszerű, annyira finom!!!
Annyit változtattam csak, hogy 3 féle gyümölcsbefőttet (meggy, barack, alma) tettem bele, kicsivel több tejszínt - kevesebb tejet és a végén liszt helyett eper pudingot kevertem bele! :-D
Isteni finom lett! Egy éves pici fiamnak nem tudtam elég gyorsan kanalazni :-D
Köszönöm szépen a receptet!

kicsiszoke
kicsiszoke Fri, 2013-03-29 12:47

Ez nagyon nagyon finom!!!!! Annyit módosítottam,hogy tettem bele
vaníliapudingot,ezt tejjel kevertem el és utánna tettem a levesbe
a tejszínt. A lisztet így kihagytam de valami isteni finom krémes
levest kaptam. Ezentúl így készítem! Köszi a receptet!

302
meggy 75 dkg
víz 2 l
habtejszín 2 dl
cukor 4 ek
fahéj 1 tk
szegfűszeg 6 teáskanál
vaníliás cukor 2 csomag
finomliszt 1 evőkanál