Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns paradicsomos olasz fehérbab

Pikáns paradicsomos olasz fehérbab
Pikáns paradicsomos olasz fehérbab
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Meglévő anyagokból, gyors vacsorát! E célból tallóztam egy kicsit főzős oldalakon, és ez a recept pontosan illett elképzelésemhez. Nagyon finom, friss étel, és ruck-cukk készen van. Egy natúr tonhalkonzerv tartalmát citrommal, borssal fűszerezve tálaltam mellé - perfekt!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Remek előétel pl. fokhagymás, pirított bagettel, de köretnek is kiváló. Forrón, langyosan, avagy hidegen tálalható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát hosszában kettévágjuk, majd szintén hosszában cikkelyekre vágjuk. A fokhagymát apróra kockázzuk, a paradicsomot szintén cikkelyekre szeljük. A babot szűrőbe öntjük, hideg víz alatt leöblítjük, majd lecsöpögtetjük.
  2. A felhevített olajon megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát.
  3. Hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és lefedve puhára pároljuk. Ekkor beleöntjük a babot és a passzírozott paradicsomot.
  4. A tetejére tépkedjük a bazsalikomot, és összeforraljuk.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 12 969
elküldve: 2
receptkönyvben: 153
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

babos egytál, paradicsomos bab, olasz paradicsomos bab

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Mon, 2016-01-11 22:58

Kedves Márti!
Nagyon finom lett a paradicsomos fehérbab! Annyit változtattam rajta, hogy kuktában főztem meg a beáztatott babot és a friss bazsalikom helyett szárítottat használtam.
Köszönöm a receptet! Andi

marti48
Marti48 / marti48 Tue, 2016-01-12 18:21

Kedves Andi, köszönöm a visszajelzest, es örülök, hogy izlett! :)

Üdvözlettel, Marti

780
fehérbab 400 g
fokhagyma 1 gerezd
vöröshagyma 1 kis fej
paradicsom 2 közepes db
passzírozott paradicsom 1 dl
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
olívaolaj 2 ek
bazsalikom 1 marék