r
Nosalty Logó

Sült virágbab sütőtökkel és gombával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
ZilkaZil
Sült virágbab sütőtökkel és gombával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Paradicsomszósz

Egyebek

Összesen 930 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Paradicsomszósz

Egyebek

Összesen 2787 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Paradicsomszósz

Egyebek

Összesen 146 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.6 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3623.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    1203 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    1001 mg
  • Nátrium
    1062 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    414.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    779 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    457 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    701 micro
  • β-karotin
    4055 micro
  • β-crypt
    2918 micro
  • Likopin
    4576 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 930 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.8 g

Zsír

  • Összesen
    131 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10869.9 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    3608 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    843 mg
  • Foszfor
    3003 mg
  • Nátrium
    3186 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    260.4 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    1243.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2336 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1370 micro
  • Kolin:
    347 mg
  • Retinol - A vitamin:
    869 micro
  • α-karotin
    2104 micro
  • β-karotin
    12166 micro
  • β-crypt
    8753 micro
  • Likopin
    13728 micro
  • Lut-zea
    453 micro
Összesen 2787 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    571.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    111 micro
  • β-karotin
    640 micro
  • β-crypt
    460 micro
  • Likopin
    722 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

Paradicsomszósz

Egyebek

Elkészítés

Paradicsomszósz

  1. Az olajon megdinszteljük a hagymát. Rádobjuk a babérlevelet, az egyik fokhagymát reszelve, majd a gomba nagyon apróra vágott tönkjét. Megszórjuk egy kevés kakukkfűvel, és alaposan lepirítjuk.
  2. A paradicsomokat kissé összenyomkodjuk villával, majd a hagymára öntjük. Sózzuk, megszórjuk kakukkfűvel, beletesszük a cukrot, és fedő alatt addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik.

Egyebek

  1. Egy közepes méretű hőálló tálba rétegezzük a főtt babot, a kisebb kockákra vágott tököt, és a felszeletelt gombát. Megsózzuk.
  2. Ráöntjük a paradicsomszószt. Alufóliával lefedjük, és kis lángon kb. 1 órát sütjük.
  3. A tejfölbe reszeljük a parmezánt, és elkeverjük. A bab tetejére kis halmokat teszünk belőle, és kissé elkenjük. Ezután befedjük az egészet a reszelt ementálival, és közepes lángon addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1825
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült virágbab sütőtökkel és gombával
ZilkaZil 127 recept

A kedvenc babfélém mindig is a virágbab volt. Ebben a sütőtökös, édes, pikáns ételben pedig egyenesen mennybe ment!

Hozzávalók

Paradicsomszósz

Egyebek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.