Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pihe-puha kókuszos kocka

Pihe-puha kókuszos kocka
Pihe-puha kókuszos kocka
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mi úgy szeretjük, ha jól megszívja magát a piskóta, hogy nem száraz, s jó csokis! Nagyon finom, puha, lágy süteményt kapunk, ha piskótából készítjük, s jól belemártjuk a csokoládéba!

hozzávalók / 6 adag

Piskótatészta

Csokoládémáz

Hempergetéshez

ajánlat

Lehet sütőpapírral bélelt tepsiben is sütni - én hol így csinálom, hol úgy! :) 

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskótatészta

  1. A 8 tojássárgáját a 2 evőkanál vízzel, a csipet sóval és a vaníliás cukorral jól kikeverjük.
  2. A 8 tojásfehérjét kemény habbá verjük, ehhez a 9 evőkanál porcukrot, s így tovább verjük, míg újra kemény hab lesz.
  3. Az így kapott cukros habot a kikevert tojássárgájához adjuk, összekeverjük. Végül a sütőporos lisztet adjuk a masszához, ezzel is összeforgatjuk.
  4. Vékonyan kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük. 150 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel, 30-45 perc alatt (sütőfüggő, tűpróba 30 perc után javasolt) készre sütjük.
  5. Még melegen egy tepsi hátára - sütőpapírral letakart - kiborítjuk, így szép, egyenletes lesz a piskóta. Megvárjuk, míg kihűl, s azután készítjük a csokoládémázat.
  6. Amíg egy kicsit hűl a csokoládémáz, a piskótát visszafordítjuk, feldaraboljuk, egy mélyebb tálkába 30 dkg kókuszreszeléket kiöntünk, s jöhet a mártogatás!
  7. Villára szúrjuk fel a darabokat alulról, belemártjuk a csokoládés mázba, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk, s ügyesen egy süteményes tálra letoljuk a villáról.
  8. Jó, ha nem számítjuk ki pontosan a kókuszreszeléket, ha van még belőle tartalékba. Ha a csokoládé sűrűsödne közben - attól függ, milyen gyorsasággal mártogatunk, haladunk -, újra melegítsük fel, s egy kevés tejet öntsünk hozzá.
  9. Ha minden kockát megmártogattunk, 1-2 órát ajánlatos pihentetni, bár azt nehéz megállni, hogy ne fogjunk hozzá a "bekebelezéséhez"! :) Na jó, meg lehet kóstolni, de finomabb lesz, ha összeállnak az ízek egy kis pihenő alatt! :)

Csokoládémáz

  1. A 30 dkg vajat, 30 dkg feldarabolt étcsokoládét, cukrot (ízlés szerint), 2-3 evőkanál kakaóport, hozzávetőlegesen 2,5 dl tejjel, lassú tűzön, állandó kevergetés mellett összeolvasztjuk.
  2. Levesszük a tűzről, s belekeverünk 3-4 evőkanál rumot (kóstolni). Egy kicsit hagyjuk hűlni, de nem sokáig.
  3. Amikor már annyira hűlt, hogy a kezünket nem égetné meg, gyors mozdulatokkal jöhet a mártogatás!
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23x38x6 cm
  • elkészítettem: 45 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 53
össznézettség: 58 905
elküldve: 7
receptkönyvben: 123
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: 1

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kókuszkocka, csokimártogatós kókuszkocka, csokis kókuszos sütikocka

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1458
tojás 8 db
porcukor 9 ek
finomliszt 9 evőkanál
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 3 csomag
1 csipet
víz 2 evőkanál
vaj 5 dkg
finomliszt 2 evőkanál
vaj 30 dkg
étcsokoládé 30 dkg
cukor 5 ek
cukrozatlan kakaópor 3 ek
tej 2.5 dl
rum 4 ek
kókuszreszelék 40 dkg