Nosalty Logó

Hamburger zsemle "S.O.S." - Hamburger buci 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hamburger zsemle "S.O.S." - Hamburger buci 4.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 366 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1456 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 271 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    558.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    321 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 366 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2235.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    1284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 1456 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 271 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tej felében a cukorral, majd a többi hozzávalóval együtt közepesen lágy tésztává gyúrjuk (csak egy pár percet vesz igénybe, nagyon szépen összeáll). Figyelem! Csak fél tojás kell bele! Egy kis tálkában keverjük el a tojást és öntsük kétfelé, a másik fele jó lesz a tetejére megkenni.
  2. A tésztabucit négy részbe vágjuk és a bucikat szép kerek zsemlealakúra formázzuk.
  3. Sütőpapírral kibélelt gáztepsire rakjuk.
  4. Megkenjük kevés vízzel elkevert tojással és megszórjuk szezámmaggal.
  5. Ezután fél óráig kelesztjük 60 fokos sütőben légkeverésen, majd megkenjük ismét tojással (óvatosan, nehogy összeessenek a bucik). Nagyon szépen megkel, kétszeresére.
  6. Majd a sütőt 220 fokravesszük és így sütjük 20 percig.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 59
  • Össznézettség: 108075
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon kevés olyan étel van, amit otthon nem szoktam elkészíteni, mert egyszerűen a bolti jobb, illetve nem sikerült még otthoni körülmények között rekonstruálni. Ide tartozik a kenyér -amit eleve nagyon ritkán fogyasztunk - és a vizes zsemle, valamint a tésztafélék (utóbbiaknál nem a minőség, hanem a időfaktor nyer.) Ha jobban belegondolok, a felsorolás ki is merül ennyiben. Valamint a hamburger buci. Eddig. A recept nem az én érdemem, hanem Limaráé - zseniális péksütis blog, meleg szívvel ajánom mindenkinek. De megint az a fránya idő. Dagasztás - kelesztés - formázás - kelesztés, legalább másfél óra, és ráadásul kenyérsütő/dagasztógépem sincs... Ha ehhez hozzáadjuk azt, hogy meghívtuk a barátokat egy ad hoc házi hamburger-sütögetésre és ünnepnap lévén semmilyen értelmes bolt nincs nyitva, kétszeresen indokolt a hamburgerzsemle otthoni elkészítése.:) Így hát kénytelen voltam a hamburgerbuci expressz változatát kikísérletezni. Az alaprecepten változtattam annyiban, hogy réteslisztet is tettem bele, illetve több élesztőt, hiszen nem kelesztettem külön. Nem lett élesztős ízű, bár egy kicsit aggódtam. :) A végeredmény? Nem találok szavakat. Nem olyan, mint a bolti. Jobb. :)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia Juci!Sajnos nagyon szeretem a hamburgert gyrost és a hasonló gyorskajákat.Ki ne szeretné...de szerintem is az a legjobb amit házilag elkészítünk.Ráadásul tudjuk mi van benne.Hamburger bucival még nem próbálkoztam(csak pitával) de itt az id? .Köszi a receptet,már begy?jtöttem.Üdv:Bogi

Krityó

Szia Juci! Biztos, hogy ki fogom próbálni, mert eddig sajnos nem sikerült jóféle hamburgerzsemlét vennem... de ez a recept nagyon szimpi :) . Köszi hogy megosztottad velünk! Üdv: Krityó

Törölt felhasználó

Na megint egy kipróbálni való! Kipróbáltam a zsemle receptet, azóta minden második nap sütnöm kell 16 db-ot. Ezután pedig szerintem a család hamburger fogyasztása fog emelkedni Ráadásul semmi remény hogy megunnának valamit is. Különben köszi a receptet! Marika

Törölt felhasználó

Szia! Gázsüt?ben is sikerülni fog???? :)

Törölt felhasználó

Szia Naszy! Persze! Ne aggódj! :)

Petra

2010. május 28-a legnézettebb receptje!

Törölt felhasználó

Mi az hogy fél tojás? A sárgája vagy a fehérje?

Törölt felhasználó

Kedves Zoey, a fél tojás, az fél tojás. :)) Fél sárga, és fél fehérja, így is fogalmazhatnék. :) Ahogyan a leírásban is szerepel: "Egy kis tálkában keverjük el a tojást és öntsük kétfelé, a másik fele jó lesz a tetejére megkenni." Üdv, Juci

Törölt felhasználó

Szia Juci! Szeretném közölni veled, hogy a mai naptól kezdve minden egyes plusz kilóért téged teszlek felel?ssé! :))))))))))) Ma csináltam meg a bucit rögtön 2x-is. Ez valami mennyei!!!!!!!!!!! Nagyon köszönöm ! Üdv Éva

Törölt felhasználó

Köszönöm, bár nem az én érdemem, hanem Limaráé, én csak a "gyorsított" változatot találtam ki:)))

Kephera

Hát ez királyság:))) Nagyon kis szépek lettek a bucik! Jó recept!

Törölt felhasználó

Szia! Tokeletes hamburger buci!Fantasztikus hambi lett vacsorara!Koszi a receptet!

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptet! Gyors és finom! Nagy dicséretet kaptam a családtól! Már ezért is megérte!

Törölt felhasználó

Szia! A tepsit megkened valamivel (vaj)? Vagy nem kell bele süt?papír? Nem kötözködni akarok, csak jó lenne ha nem kötné össze a hátralev? életét a buci és a tepsi...:)

Törölt felhasználó

Szia Edina, de kell alá süt?papír, csak kihagytam a receptb?l (ugyanis én minden alá teszek, így számonra el is feledkeztem róla) de köszi hogy szóltál, mindjárt kiegészítem. Üdv, Juci

Törölt felhasználó

Köszi a gyors választ!

Törölt felhasználó

Szia Juci!Tegnap megcsináltam ezt a bucit,emiatt is csörögtem rád sos-be,de végül kitaláltam.Bocsánat hogy zavartalak.Nagyon finom lett!Eddig mindig visszatartottam magam a házi hamburgert?l most pedig Dénes emlékeztetett a receptedre és igen!!!!!Ez a legjobb buci amit életemben ettem.Még másnap is finom.Tudom hogy nem a te recepted,de nélküled lehet sosem találok rá ezért köszönöm.Puszi.Bogi

Törölt felhasználó

szia Bogikám :) képzeld, nekem a múltkor nem skierült olyan jól, mert én MARHAAAAAAAAA kinyitottam a süt?t és összeestek :)

Törölt felhasználó

Szia Juci! Arra is kell vigyázni nehogy túl süljön mert ugye 220 foknál 2-3 perc is sok lehet.Nekem a második tepsi felejt?dött benn kicsit de így is finom volt.Még egyszer köszi.

zvargaz

Helló! 2 kérdés: Nekem sok a folyadék összetev?, kicsit kevesebb tej is elég volt Lehet? A másik: Ha összeállt a tészta, akkor dagasztjuk, vagy csak egyb?l formázzuk? Köszi

Törölt felhasználó

szia! 1. elképzelhet?, hogy kevesebb folyadék is elég bele, ez lisztfügg? 2. ha összeállt a tészta, az azt jelenti, hogy már bedagasztottad :D utána bucivá formázod, majd keleszted. Üdv, Juci

Törölt felhasználó

szia! megkérdezhetem, hogy 20g olaj az hány decinek felel meg?

Törölt felhasználó

kb. 2 cent, 1 ev?kanál

Törölt felhasználó

köszönöm a gyors választ, asszem ma meg is sütöm :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.