Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés szívecske

Gesztenyés szívecske
Gesztenyés szívecske
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a gesztenyét. Gondoltam, a szokásos töltelékek helyett most gesztenyével töltöm a kelt tésztát és egy kicsit különlegessé formázom.

Imádok a kelt tésztával dolgozni.

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot és az élesztőt. Meleg helyen felfuttatjuk.
  2. Amíg az élesztő kel, egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót. Az olvasztott, de kihűlt vajhoz keverjük a tojást és a joghurtot, majd a liszthez hozzáöntjük. Ha felfutott az élesztő, azt is a liszthez adjuk, és kézi mixer segítségével jól kidolgozzuk a tésztát.
  3. Meleg helyen kb. 50 percig kelesztjük.
  4. Ha megkelt a tésztánk, jól belisztezett nyújtódeszkára borítjuk, és 16 részre osztjuk. Mindegyik részt kb. 15*4 cm-es téglalap alakúra nyújtjuk, és a gesztenyés töltelékkel megkenjük. Ezután feltekerjük, majd egy éles késsel hosszában kettévágjuk, de a végén kb. 2 cm-es darabot egyben hagyunk. Majd a két szárat külön-külön befelé feltekerjük csiga alakra. Tojással megkenjük mindegyik szívet.
  5. Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor porcukorral meghintjük.

Töltelék

  1. A szobahőmérsékletű vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát. Habosra keverjük.
  • sütési hőfok: 165°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 544
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kovács Györgyi

Mióta szakács: 2011.07.04.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gesztenyés csiga, gesztenyés pillangó

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

580
finomliszt 60 dkg
1 csipet
cukor 3 ek
tojás 2 db
joghurt 150 g
vaj 8 dkg
tej 2.5 dl
élesztő 3 dkg
gesztenyemassza 25 dkg
vaj 10 dkg
porcukor 5 dkg