r
Nosalty Logó

Erdélyi darázsfészek (3.)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gubigabi
Erdélyi darázsfészek (3.)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 594 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 4749 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 315 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 594 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    89.5 g

Zsír

  • Összesen
    206.8 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1695 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2672.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    750 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    1159 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    627 g
  • Cukor
    238 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1827 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    258 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    502 micro
  • Kolin:
    1061 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1790 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1429 micro
Összesen 4749 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 315 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt 2 dl tejben felfutattjuk egy csipet cukorral.
  2. A lisztet egy mély tálba öntjük, mélyedést készítünk bele, és beleöntjük az élesztős tejet. Megvárjuk, míg az élesztő felfut.
  3. Beletesszük a citromhéjat, a tojássárgákat és egy csipet sót.
  4. Tésztát gyúrunk belőle.
  5. Letakarjuk, és meleg helyen fél órát kelesztjük.
  6. Közben a vajat a porcukorral habosra keverjük.
  7. A megkelt tésztát kettőbe osztjuk, és ujjnyi vastagra kinyújtjuk.
  8. Megkenjük a cukros vajjal, és feltekerjük, mint a kalácsot.
  9. 2-3 ujjnyi széles darabokra vágjuk, és a vágott felükkel egy kivajazott, kilisztezett tepsibe rakjuk 2-3 ujjnyi távolságra egymástól.
  10. Letakarjuk, és még fél órát kelni hagyjuk.
  11. Bekenjük a felvert tojással, és forró sütőben 20 percig sütjük.
  12. Kivesszük a sütőből, és 2 dl forró tejjel, melyben a vaníliás cukrot feloldottuk meglocsoljuk a félkész csigákat.
  13. Visszatesszük a sütőbe, és újabb 20 perc alatt készre sütjük.
  14. Ha megsült, a másik csomag vaníliás cukorral megszórjuk még melegen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 1135
  • Tegnapi nézettség: 22
  • 7 napos nézettség: 273
  • Össznézettség: 325542
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 06.

Ajánló

Desszert vagy egy kiadós leves kísérője is lehet. Az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Erdélyi darázsfészek (3.)
Gubigabi 20 recept

Erdélyben ettem először, azóta is nagy kedvenc. Eredetileg cukros vajjal kenik meg a tésztát, de ki lehet próbálni dióval  is. Úgy is nagyon finom. Adhatunk mellé vanília mártást vagy akár borsódót is, de anélkül is fantasztikus.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek