r
Nosalty Logó

Erdélyi darázsfészek (3.)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gubigabi
Erdélyi darázsfészek (3.)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 594 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 4749 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 315 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 594 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    89.5 g

Zsír

  • Összesen
    206.8 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1695 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2672.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    750 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    1159 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    627 g
  • Cukor
    238 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1827 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    258 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    502 micro
  • Kolin:
    1061 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1790 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1429 micro
Összesen 4749 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 315 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt 2 dl tejben felfutattjuk egy csipet cukorral.
  2. A lisztet egy mély tálba öntjük, mélyedést készítünk bele, és beleöntjük az élesztős tejet. Megvárjuk, míg az élesztő felfut.
  3. Beletesszük a citromhéjat, a tojássárgákat és egy csipet sót.
  4. Tésztát gyúrunk belőle.
  5. Letakarjuk, és meleg helyen fél órát kelesztjük.
  6. Közben a vajat a porcukorral habosra keverjük.
  7. A megkelt tésztát kettőbe osztjuk, és ujjnyi vastagra kinyújtjuk.
  8. Megkenjük a cukros vajjal, és feltekerjük, mint a kalácsot.
  9. 2-3 ujjnyi széles darabokra vágjuk, és a vágott felükkel egy kivajazott, kilisztezett tepsibe rakjuk 2-3 ujjnyi távolságra egymástól.
  10. Letakarjuk, és még fél órát kelni hagyjuk.
  11. Bekenjük a felvert tojással, és forró sütőben 20 percig sütjük.
  12. Kivesszük a sütőből, és 2 dl forró tejjel, melyben a vaníliás cukrot feloldottuk meglocsoljuk a félkész csigákat.
  13. Visszatesszük a sütőbe, és újabb 20 perc alatt készre sütjük.
  14. Ha megsült, a másik csomag vaníliás cukorral megszórjuk még melegen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 34
  • 7 napos nézettség: 512
  • Össznézettség: 267721
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 06.

Ajánló

Desszert vagy egy kiadós leves kísérője is lehet. Az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Erdélyi darázsfészek (3.)
Gubigabi 20 recept

Erdélyben ettem először, azóta is nagy kedvenc. Eredetileg cukros vajjal kenik meg a tésztát, de ki lehet próbálni dióval  is. Úgy is nagyon finom. Adhatunk mellé vanília mártást vagy akár borsódót is, de anélkül is fantasztikus.

Hozzászólások

anyamaci 22

Ez annyira jól néz ki!Biztosan kipróbálom!Köszike a receptet!

Gubigabi

Nagyon szívesen, sok sikert hozzá! Gabi

Gubigabi

Kedves Anyamaci! Köszönöm szépen, sok sikert az elkészítéshez! Gabi

Éva-Anyóca

Nagyon guszta!Ezt a receptet nagyon szimpatikusnak találom.A nyár végén és ?sz elején többször készítettem el, de nem ezen receptúra alapján, hanem vagy 3-4-et összerakva, a magam módozatát kidolgozva.De most itt van, és nagyon tetszik minden hozzávaló, kipróbálom.Igaz dióval, vanília sodóval,de szerintem, tuti lesz.Köszönöm!:-)))Éva-Anyóca

Gubigabi

Kedves Éva! Örülök, hogy tetszik, nálunk nagy kedvenc, bízom benne, hogy Nálatok is siker lesz. Gabi

Éva-Anyóca

Kedves gubigabi!Olyannyira tetszett, hogy ma el is készítettem!!!Csúcs siker volt, vanília sodóval, a párom kétszer is szedett nagy tányérral, és csak az tartotta vissza a harmadik tányértól, hogy bicajjal kellett mennie melózni, délutános.S ugye teli hassal nem igazán jó 6 km-t tekerni.A gyerekeim is ették, de ?k nyugodtan.A lányom itthon, sajna beteg, de étvágya van, szerencsére, a fiamnak nem volt ma, csak két els? órája, úgyhogy ?szintén vacsora, az nem sok volt:-)))Köszi még egyszer, és holnapra szép napot kívánok!Éva-Anyóca

Gubigabi

Kedves Éva! Nagyon örülök, hogy ilyen sikered volt, igazán örömet szereztél. Jó sütést-f?zést kívánok és várom az új receptjeidet, hogy én is remekelhessek. Gabi

Törölt felhasználó

Ki probaltam istenien finom

Törölt felhasználó

 Az este megsütöttem,csak nem lett olyan fényes-ragacsos teteje mint kellett volna,mert nem locsoltam meg cukrostejjel,mivel nem volt tejem,megitták a gyerekek,de nem maradt semmi bel?le,így is elfogyott!

timi sz

ma elkészítettem...isteni finom lett, gratulálok a recepthez csak a 20 dkg vajat én utólag sokallom, máskor picit kevesebbet tennék bele, attól meg finom puha marad ugye?

Gubigabi

Gondolom, hogy kevesebb vajjal is jó lesz az eredmény, de igazán a vaj kenegeti a "lelkét". Ha lúd legyen kövér. Ez nem egy kalóriaszegény finomság. Jó sütést-f?zést. Ha elkészíted kevesebb vajjal, tájékoztass az eredményr?l. Tejjel akkor is nyakon kell önteni, mert attól lesz "igazi". Üdv. Gubigabi

Gubigabi

Nagyon köszönöm a kedves sorokat. Örülök, hogy ízlett mindnyájatoknak. Gubigabi

timi sz

Na ma meglett a remekm?...csak 10 dkg vajat használtam, felét a tésztába tettem, a másik felét kevertem ki a cukorral...és a cukor felét is a masszába kevertem, egy kis mazsolát szórtam közé...hát így is tökéletes lett...és persze a tejet nem hagytam ki. Köszönöm a jótanácsot!

Törölt felhasználó

Csak azt szeretném tudni,hogy szárított éleszt?t is használhatok-e?Kösyke Vera

dius1107

Másodszor készítem el,nagyon ízlett mindenkinek,vaniliamártással:)!

Gubigabi

Örülök, hogy elnyerte a tetszésed és ízlik. Már épp itt az ideje, hogy újra süssem én is. Üdv. Gubigabi

Törölt felhasználó

Mar nagyon reg ota kerestem az igazi darazsfeszek receptjet, es vegre itt van. Remelem gyerekkorom izeit hozza majd vissza, amihez sem dio, sem vaniliasodo nem kell. Koszi a receptet.

Gubigabi

Remélem megtaláltad gyermekkorod ízeit! :-) Üdv. Gubigabi

itthonboszi

A tésztája nagyon finom! Az este támadt rá kedvem, ma megsütöttem, nagyon finom! Rumba áztatott mazsolát szórtam közé. Köszönet a receptért, Kolozsvárról!:)

Törölt felhasználó

Nagyon szépen köszönöm a receptet. Nagyon- nagyon finom :-) Már háromszor is elkészítettem! Puszi Erdélyb?l!

Törölt felhasználó

Nagyon finom lett, köszönöm! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?