r
Nosalty Logó

Mandulás tekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mandulás tekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tekercsek tetejére

A tészta locsolásához

Összesen 743 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tekercsek tetejére

A tészta locsolásához

Összesen 4459 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tekercsek tetejére

A tészta locsolásához

Összesen 300 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 743 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102 g

Zsír

  • Összesen
    162 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    829 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3014.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    831 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    288 mg
  • Foszfor
    1265 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    639.4 g
  • Cukor
    169 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    914 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    500 micro
  • Kolin:
    587 mg
  • Retinol - A vitamin:
    897 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    790 micro
Összesen 4459 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 300 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tekercsek tetejére

A tészta locsolásához

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és kb. 5 percig pihentetjük.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a tojások sárgáját.
  3. Az élesztős keverékhez adjuk az olajat, elkeverjük, majd a lisztre öntjük, és bedagasztjuk a tésztát. Letakarjuk és kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük. (Ha a tészta dagasztáskor ragadna, adjunk hozzá lisztet.)
  4. A puha vajat elkeverjük a porcukorral.
  5. A megkelt tésztát lisztezett felületen ujjnyi vastagságú, kb. 55x35 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk, egyenletesen rákenjük a vajas tölteléket, feltekerjük és 2 cm széles szeleteket vágunk belőle.
  6. Az így kapott tekercseket sütőpapírral bélelt közepes tepsibe fektetjük, 10 percet pihentetjük, majd megkenjük tojással, megszórjuk szeletelt mandulával, kristálycukorral.
  7. Előmelegített sütőben 30-40 perc alatt aranysárgára sütjük, de mielőtt teljesen megsülnének a tekercsek, meglocsoljuk langyos vaníliás tejjel, és így sütjük még 5-8 percig.
  8. Amikor elkészültek a mandulás tekercsek, 10-15 perc pihentetés után, melegen, porcukorral megszórva kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8388
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barátnőm nagyon szereti a kelt tésztából készült péksüteményeket. Ha sós, legyen sajtos vagy pirított szezámmagos, az édes viszont jó gazdagon legyen porcukrozva. Egyik találkozásunkkor ezzel a mandulás tekerccsel kedveskedtem neki. (Azért a család is kapott belőle :) A tésztája egyszerű kelt tészta, olyan, mint a darázsfészeké, csak mazsolás töltelék helyett (mivel barátnőm azt nem szereti :), mandula került a tekercsre.  

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tekercsek tetejére

A tészta locsolásához

Címlapról ajánljuk

További cikkek