Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Piccata Milanese

Piccata Milanese
Piccata Milanese
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bár olasz recept, én Ausztriában ettem elősször, és azóta én is sokszor elkészítettem. Nekünk az egyik kedvenc ételünk, mert könnyen megvan, a hús hidegen, melegen is ízletes. Én csináltam már sertéshúsból, sőt már pulykamellből is. Mindegy milyen hús... Mindig finom....

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kiklopfoljuk a borjúszeleteket, sózzuk, borsozzuk, majd meghempergetjük a lisztben.
  2. Összekeverjük a tojást a parmezánnal.
  3. Közben megfőzzük a spagettinket, mikor megfőtt, leszűrjük, és meglocsoljuk egy kevés olajjal, hogy ne tapadjon össze.
  4. Felforrósítunk annyi olajat, hogy félig ellepje, majd a hús mindkét oldalát belemártjuk a már lisztben meghepergetett húst a tojásos-parmezános keverékbe, óvatosan beletesszük az olajba, és szép aranybarnára sütjük.
  5. A paradicsommártásunkat felmelegítjük, ha elég meleg, össze is keverhetjük a spagettivel, de én csak a tetejére szoktam tenni, és a hús szeletekkel tálaljuk.
  6. Ha nincs kéznél paradicsomszósz csinálhatunk magunk is: 2-3 paradicsomot leforrázunk, lehúzogatjuk a héját, apróra vagdaljuk, és kevés hagymán megpároljuk, oregánóval, sóval, borssal ízesítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 10 118
elküldve: 2
receptkönyvben: 109
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Libelle

Mióta szakács: 2012.06.03.
4 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rántott borjú spagettivel, paradicsomos tészta rántott hússal, sajtos bundában sült borjú szelet

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

noway
noway Fri, 2018-06-01 16:48

Bocsánat, de ennek mi köze a piccatához??? Hol marad maga a piccata, a szósz??? Kapri, petrezselyem, lime, fehérbor...te jó ég...ez nem piccata

zsani11
Libelle / zsani11 Sun, 2019-02-03 11:55

Biztos van olyan recept is de én ezt és így ismerem,de egész biztos h az is nagyon finom ,majd utána nézek és kipóbálom,köszönöm :)

libaláb
libaláb Wed, 2012-06-20 18:10

Uh, extrafinom a husi így panírozva, s jól illett a tésztához is. Autentikus olasz recept, ugye? Bárhogy is, szuperjó recept, köszönet érte.

zsani11
Libelle / zsani11 Fri, 2012-06-29 22:50

Nagyon szivesen és örülök,hogy ízlett.Igen ez eredetileg olasz recept és borjúhúsból van,de és már kipróbáltam mindenféle hússal és finom volt. :-)

1384
borjúhús 40 dkg
spagetti tészta 250 g
finomliszt 4 evőkanál
tojás 3 db
parmezán sajt 15 dkg
napraforgó olaj 4 dl
paradicsomszósz 5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint