r
Nosalty Logó

Marlenka Lizinka konyhájából

Lizinka_
Marlenka Lizinka konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

mézes tészta

krém

csokidísz

1241
Kalória
19.1g
Fehérje
178.8g
Szénhidrát
53.6g
Zsír
144.5g
Víz
191.5g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
109.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír

mézes tészta

krém

csokidísz

Összesen 1241 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír

mézes tészta

krém

csokidísz

Összesen 7445 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír

mézes tészta

krém

csokidísz

Összesen 309 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    53.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    928.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    178.8 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    144.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 1241 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.9 g

Zsír

  • Összesen
    321.6 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    1149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5569.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    1197 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    457 mg
  • Foszfor
    2017 mg
  • Nátrium
    1599 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1072.6 g
  • Cukor
    655 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    867.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1630 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    717 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1596 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    868 micro
Összesen 7445 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 309 kcal

Elkészítés

mézes tészta

  1. Az egész tojásokat habverővel a legalacsonyabb fokozaton jól kikeverjük a cukorral, sóval.
  2. Folyamatosan hozzácsorgatjuk a mézet. Utána hozzátesszük a szódaporral elkevert lisztet. Nagyon lágy tésztát fogunk kapni!
  3. Egy kilisztezett, műanyag edénybe tesszük a masszát, majd lefóliázunk, és rátesszük a tetejét. Hűvös helyen legalább 24-30 órát pihentetjük!!
  4. Az idő leteltével a megszilárdult tésztát gyúródeszkára tesszük, és öt részre osztjuk. Kis cipókat formázunk belőle.
  5. Egymás után jól alálisztezve vékony lapokat nyújtunk belőle. Előmelegített sütőben vajazott-lisztezett sütőlap hátulján aranybarna lapokat sütünk. A lapokat még nyersen érdemes tűvel megszurkálni, vagy sütés után egy tálca segítségével jól lenyomni, nehogy felpúposodjon.

krém

  1. A tejfölt egy nagyobb üstben kemény habbá verjük (gépi habverő legmagasabb fokozat) úgy, hogy apránként adagoljuk hozzá a cukrot és a mézet. A vége felé hozzáöntjük a habfixálót. Amikor kész, óvatosan belekeverjük a darált diót. A dióból egy evőkanálnyit félreteszünk a tetejére.
  2. A krémet négyfelé osztjuk, és ezzel töltjük meg a lapokat. Egy keveset hagyunk a tetejére is.

csokidísz

  1. A vajhoz adjuk a cukrot és a kakaóport. Összekeverjük, és hozzáöntjük a forró vizet. Jól kikeverjük, majd folyékonyra melegítjük. Az elkészült sütemény tetejét megcsíkozzuk a folyékony csokival.
  2. A kész marlenkát hűtőbe tesszük, és másnap szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35×40

Sokféle marlenka receptet kipróbáltam már. Egyiket sem találtam különösebben jónak. Ötvöztem a receptek hozzávalóit, és megalkottam a saját ízlésemnek megfelelő sütit. Hát... ez tényleg nagyon finomra sikerült!  

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...