r
Nosalty Logó

Málnás sütemény Györgyi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Málnás sütemény Györgyi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 478 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1912 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 136 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    104 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 478 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    59.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2067.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    857 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    536 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    353.8 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    415.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    841 micro
Összesen 1912 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 136 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, és kivajazott sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
  2. Ha kihűlt, lehúzzuk róla a papírt, középen kettévágjuk, majd csak az egyik darabot megint kettévágjuk.
  3. A hulala tejszínt kemény habbá verjük.
  4. A málnás tejszínes krémet 3 dl tejjel kemény krémmé verjük a habverővel.
  5. A krémet és a tejszínt összekeverjük. Beletesszük málnát, tetejére hagyjunk a díszítésnek.
  6. A pudingot elkészítjük a 3 dl tejjel és a cukorral, még melegen elkeverjük benne a margarint.
  7. A vékony lapot megkenjük pudinggal, rátesszük a másik vékony lapot, most jön a málnás krém, és a tetejére a vastag lap.
  8. A tetejét még kenjük meg málnás krémmel, és díszítjük egész málnákkal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 140
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 19466
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Málnás, gyors, finom édesség.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.