Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pestós penne parmezán sajttal megszórva

Pestós penne parmezán sajttal megszórva
Pestós penne parmezán sajttal megszórva
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Három hete készítettem egy pestótazóta várja a hűtőben, hogy felhasználjam. Most eljött az ideje, egy olaszos ételt főztem. Finom volt, és gyorsan elkészült. A színek is az olasz tricolorral harmonizálnak: zöld, fehér, piros.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához feltesszük a vizet forrni, sózzuk, néhány csepp olajat is teszünk bele. Újabban azt mondják, hogy durum tésztához nem kell olaj. Nekem viszont az a tapasztalatom, hogy így kevésbé ragad össze a tészta.
  2. A paradicsomot nyolcadoljuk, a fokhagymát aprítjuk.
  3. A kesudiót szárazon megpörköljük.
  4. Kevés olajon rövid ideig megsütjük a paradicsomot. Közben lereszeljük a sajtot. A paradicsomot kivesszük, félretesszük.
  5. Az olajban megpirítjuk a fokhagymát, beletesszük a pestót, ráöntjük a tejet, elkeverjük.
  6. Amikor a tészta megfőtt, rászedjük a pestós szószra, fűszerezzük, összekeverjük.
  7. Tálaláskor szedünk a tányérra tésztát, szórunk rá kesudiót, sajtot, teszünk rá paradicsomot, és középre bazsalikomot és chilit.
  8. Vörösbort iszunk hozzá.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 779
elküldve: 1
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pestós tészta, parmezános pestós tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

684
fokhagyma 2 gerezd
paradicsom 1 db
pesto 8 ek
tej 0.5 dl
parmezán sajt 3 dkg
tészta 25 dkg
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 1 teáskanál
oregánó 1 teáskanál
bazsalikom 3 levél
chili 3 db
kesudió 75 g