r
Nosalty Logó

Pestós penne parmezán sajttal megszórva

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Hobbychef
Pestós penne parmezán sajttal megszórva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 684 kcal
  • 13% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2054 kcal
  • 13% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 320 kcal
  • 13% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1280 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    386 mg
  • Nátrium
    528 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 684 kcal
  • 13% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.1 g

Zsír

  • Összesen
    96.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3840.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    512 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    377 mg
  • Foszfor
    1158 mg
  • Nátrium
    1584 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    629 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    469 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 2054 kcal
  • 13% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    601 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    403 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 320 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztához feltesszük a vizet forrni, sózzuk, néhány csepp olajat is teszünk bele. Újabban azt mondják, hogy durum tésztához nem kell olaj. Nekem viszont az a tapasztalatom, hogy így kevésbé ragad össze a tészta.
  2. A paradicsomot nyolcadoljuk, a fokhagymát aprítjuk.
  3. A kesudiót szárazon megpörköljük.
  4. Kevés olajon rövid ideig megsütjük a paradicsomot. Közben lereszeljük a sajtot. A paradicsomot kivesszük, félretesszük.
  5. Az olajban megpirítjuk a fokhagymát, beletesszük a pestót, ráöntjük a tejet, elkeverjük.
  6. Amikor a tészta megfőtt, rászedjük a pestós szószra, fűszerezzük, összekeverjük.
  7. Tálaláskor szedünk a tányérra tésztát, szórunk rá kesudiót, sajtot, teszünk rá paradicsomot, és középre bazsalikomot és chilit.
  8. Vörösbort iszunk hozzá.
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 11188
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Három hete készítettem egy pestót, azóta várja a hűtőben, hogy felhasználjam. Most eljött az ideje, egy olaszos ételt főztem. Finom volt, és gyorsan elkészült. A színek is az olasz tricolorral harmonizálnak: zöld, fehér, piros.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – Húsos levesek és zöldséges főételek hete

A héten kivételesen minden nap eszünk húst, de persze bármikor kihagyhatjátok, ha úgy szeretnétek: ezúttal viszont nem a főétel, hanem a leves lesz gazdag-kiadós-húsos, hogy aztán levezessük a tele hasunkat egy zöldséggel teli főétellel és egy hozzá illő édességgel.