r
Nosalty Logó

Pesto-s rizses csirke egytál

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
P.
Pesto-s rizses csirke egytál
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1100 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4397 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 173 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    44.4 g

Zsír

  • Összesen
    75.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    429 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2484.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    622 mg
  • Nátrium
    1301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    321.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    438 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    639 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    517 micro
Összesen 1100 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    177.8 g

Zsír

  • Összesen
    300.5 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1716 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9936.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    1679 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    2486 mg
  • Nátrium
    5205 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1287.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1989 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    280 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    787 micro
  • Kolin:
    901 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1752 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2554 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    2067 micro
Összesen 4397 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    504 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 173 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét tisztítsuk meg, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük tepsibe, locsoljuk meg olívaolajjal, és süssük 220 fokon jó félkészre, kb. 20-25 perc alatt.
  2. Közben főzzükki arizst sima sós vízben, mintha tésztát főznénk.
  3. Karikázzuk fel a paradicsomot.
  4. Vegyük ki a csirkét a sütőből, a kisültszaftot tegyük félre, éscsökkentsük a hőfokot 175 fokra, alul-felül álláson.
  5. A rizst keverjük el a pesto-val. (Ez lehet készen kapható vagy saját készítésű is.)
  6. Fogjunk egylegalább 38-as hosszátmérőjű kerámia sütőformát, vagy ugyanekkora tepsit, vajazzuk ki, majd terítsük szét benne apestos rizst. Finoman locsoljuk meg a csirkeszaft egyik felével.
  7. Fektessük rá, nyomkodjuk belea csirkecombokat, majd terítsük be a paradicsomszeletekkel.
  8. A tojásokat keverjüksimára a tejszínnel, fűszerezzük, majd öntsük a paradicsomok tetejére.
  9. Szórjuk meg a reszelt sajttal, erre csurgassuk rá a kisült szaft másik felét, és kb. 40 perc alatt süssük meg, amíg a sajt szépen barnulni nem kezd rajta.
  10. Tálaljuk vinegrette-es jégsalátával.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 261
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 34271
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 22.

Ajánló

pH besorolás: enyhén savasít. Erről bővebben itt olvashatsz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Van-e jobb annál, amikor a főétel együtt elkészíthető a körettel? :-) Karácsonyra kaptam egy receptkönyvet. Abban szerepel ez a fogás, de lazaccal. Azt éppen nem kaptam, de ajánlom kipróbálásra. Fél kilónyi kell hozzá. A tetejét besamel mártással is leönthetjük. Ehhez 2 ek vajon pirítsunk ugyanennyi lisztet, majd öntsük fel 4 dl MELEG tejjel és lassú tűzön főzzük sűrűre. Ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval. Ha még gazdagabban akarjuk elkészíteni, pirítsunk a vajon egy kis fej apróra vágott hagymát és utána tegyük rá a lisztet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek