r
Nosalty Logó

Perzsiai fűszerezésű báránycomb

NS
Perzsiai fűszerezésű báránycomb
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1048
Kalória
64.8g
Fehérje
10.4g
Szénhidrát
81.4g
Zsír
922.5g
Víz
270g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
3.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1048 kcal
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4192 kcal
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.8 g

Zsír

  • Összesen
    81.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1189.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    639 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    922.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 1048 kcal
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    259 g

Zsír

  • Összesen
    325.6 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4757.2 g
  • Cink
    52 mg
  • Szelén
    303 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    2555 mg
  • Nátrium
    990 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    3690.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    36 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    92 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 4192 kcal
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    84.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 97 kcal

Elkészítés

  1. A bárányhúst feldaraboljuk, és megtisztítjuk.
  2. A húst ezután beletesszük egy lábasba.
  3. Hozzáadunk 2 nagyobb darab vöröshagymát és 3-4 darab fokhagymát.
  4. Felöntjük 2.5 l vízzel.
  5. Közepes hőfokon főzzük fedővel lefedve 2 órát.
  6. Ezután leszűrjük a levest egy nagy lyukú szűrőn (pl: tésztaszűrő), majd még jobban átszűrjük egy kisebb lyukú szűrőn. Ez azért lényeges, hogy tiszta alapú húslevet kapjunk.
  7. A tiszta alaplét visszaöntjük a húsra.
  8. Hozzáadunk 2 ek. kurkumát és 2 ek. curry port.
  9. Hagyjuk még közepes hőfokon főni tovább 1 órát, hogy összeérjenek az ízek, és igazán megpuhuljon a hús (akár 1,5-2 órát is lehet hagyni).
  10. Ha jól megfőtt az étel levesszük a tűzről, és tálaljuk a fent említett módon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 180 p

Sziasztok :) A mai nap hoztam nektek egy perzsiai fűszerezésű báránycomb receptet. Érdekessége, hogy nem sütve, hanem főve fogjuk elkészíteni. Az elkészítési folyamata egyszerű, de több órás, mivel a húsnak jól meg kell puhulnia, és az ízeknek is össze kell érnie. Titka a türelem, közepes hőfokon jó sokáig főzni. Tálalás a fent látható módon (nem így szokták, de a kép kedvéért így láttam jónak:) ), vagy külön egy tálon el helyezzük a húst (lé nélkül) mellé tesszük a rizsát, külön kis tálkába pedig teszünk néhány merőkanálnyit a hús léből, ezt evéskor szokták a rizsre önteni. Sok sikert. Jó étvágyat :)

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Konfitált karaj

Egy jó sülthúsrecept rengeteg alkalommal jól jöhet, és konfitálni ugyan nem szoktunk minden nap nekiállni, tartani azonban még a kezdő szakácsoknak sem kell tőle. Ráadásul igazi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek