r
Nosalty Logó

Perzsiai fűszerezésű báránycomb

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Perzsiai fűszerezésű báránycomb
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1048 kcal
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4192 kcal
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.8 g

Zsír

  • Összesen
    81.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1189.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    639 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    922.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 1048 kcal
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    259 g

Zsír

  • Összesen
    325.6 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4757.2 g
  • Cink
    52 mg
  • Szelén
    303 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    2555 mg
  • Nátrium
    990 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    3690.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    36 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    92 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 4192 kcal
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bárányhúst feldaraboljuk, és megtisztítjuk.
  2. A húst ezután beletesszük egy lábasba.
  3. Hozzáadunk 2 nagyobb darab vöröshagymát és 3-4 darab fokhagymát.
  4. Felöntjük 2.5 l vízzel.
  5. Közepes hőfokon főzzük fedővel lefedve 2 órát.
  6. Ezután leszűrjük a levest egy nagy lyukú szűrőn (pl: tésztaszűrő), majd még jobban átszűrjük egy kisebb lyukú szűrőn. Ez azért lényeges, hogy tiszta alapú húslevet kapjunk.
  7. A tiszta alaplét visszaöntjük a húsra.
  8. Hozzáadunk 2 ek. kurkumát és 2 ek. curry port.
  9. Hagyjuk még közepes hőfokon főni tovább 1 órát, hogy összeérjenek az ízek, és igazán megpuhuljon a hús (akár 1,5-2 órát is lehet hagyni).
  10. Ha jól megfőtt az étel levesszük a tűzről, és tálaljuk a fent említett módon.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 503
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sziasztok :) A mai nap hoztam nektek egy perzsiai fűszerezésű báránycomb receptet. Érdekessége, hogy nem sütve, hanem főve fogjuk elkészíteni. Az elkészítési folyamata egyszerű, de több órás, mivel a húsnak jól meg kell puhulnia, és az ízeknek is össze kell érnie. Titka a türelem, közepes hőfokon jó sokáig főzni. Tálalás a fent látható módon (nem így szokták, de a kép kedvéért így láttam jónak:) ), vagy külön egy tálon el helyezzük a húst (lé nélkül) mellé tesszük a rizsát, külön kis tálkába pedig teszünk néhány merőkanálnyit a hús léből, ezt evéskor szokták a rizsre önteni. Sok sikert. Jó étvágyat :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...