adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
-
2 db csirkemellfilé
-
2 db csirkecomb
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
50 dkg gomba
-
40 dkg sárgarépa
-
30 dkg zöldborsó
-
1 közepes db fehérrépa
-
1 csokor petrezselyem
-
2 dl fehérbor
-
1 teáskanál curry por
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
0.5 dl napraforgó olaj
388
Kalória
30.6g
Fehérje
23.7g
Szénhidrát
16.7g
Zsír
320.1g
Víz
95.1g
Koleszterin
6.7g
Élelmi rost
9.3g
Cukor
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
75g csirkemellfilé90 kcal
-
83g csirkecomb93 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
83g gomba18 kcal
-
67g sárgarépa24 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
15g fehérrépa10 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
33g fehérbor27 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g rizsliszt9 kcal
-
63 kcal
Összesen
388
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
450g csirkemellfilé540 kcal
-
500g csirkecomb556 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
500g gomba107 kcal
-
400g sárgarépa146 kcal
-
300g zöldborsó243 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15g rizsliszt55 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Összesen
2322
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
16.6g csirkemellfilé20 kcal
-
18.4g csirkecomb21 kcal
-
6.3g vöröshagyma2 kcal
-
18.4g gomba4 kcal
-
14.7g sárgarépa5 kcal
-
11.1g zöldborsó9 kcal
-
3.3g fehérrépa2 kcal
-
1.7g petrezselyem1 kcal
-
7.4g fehérbor6 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.6g rizsliszt2 kcal
-
1.6g napraforgó olaj14 kcal
Összesen
86
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.6 g
Zsír
-
Összesen 16.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 707.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 401 mg
-
Nátrium 126 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 23.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
Víz
-
Összesen 320.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 565 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 148 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 117 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 2074 micro
-
β-karotin 5520 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1848 micro
Összesen
388
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 183.4 g
Zsír
-
Összesen 100.4 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 570 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4243.8 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 205 mg
-
Kálcium 398 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 446 mg
-
Foszfor 2403 mg
-
Nátrium 755 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrát
-
Összesen 142 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 40 mg
Víz
-
Összesen 1920.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3389 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 236 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 886 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 85 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 548 micro
-
Kolin: 703 mg
-
Retinol - A vitamin: 113 micro
-
α-karotin 12441 micro
-
β-karotin 33117 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 11088 micro
Összesen
2322
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 3.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 156.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 70.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 459 micro
-
β-karotin 1221 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 409 micro
Összesen
86
kcal
Elkészítés
- A csirkecombokat kettévágjuk alsó és felsőcombra.
- A melleket is felvágjuk, hogy a combokkal kb. azonos méretű darabokat kapjunk.
- Gyengéden sózzuk, és borsozzuk a husikat, majd vastag falú serpenyőben, kb. fél ujjnyi olajon hirtelen átsütjük őket (nem kell teljesen készre, csak hogy a nyersségüket elveszítsék). Célszerű a combokat és a melleket egyszerre sütni, mert értelemszerűen ugyanannyi idő kell nekik.
- A húsokat kivesszük a sütőléből, és félretesszük őket.
- A hagymát finomra vágjuk, és a visszamaradt olajban puhára pároljuk.
- A gombát, a répákat megpucoljuk, és vékony szeletekre vágjuk őket, a petrezselymet felaprítjuk.
- A puha hagymához adjuk a petrezselymet, a répát és a gombát, megszórjuk a curryvel, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a fehérborral. Kb 5 percig kis lángon főzzük, csak amíg megfelelően összekeverednek az ízek.
- Egy mélyebb lábasba tesszük a zöldséges ragu egy részét, és ráhelyezzük a húsokat, majd befedjük a maradék raguval. Kb. 25-35 percig főzzük, amíg a ragu zöldségei majdnem teljesen megpuhulnak, és a husi is készre párolódik a zöldségek között. Ha túl sok levet eresztene, akkor egy picit besűrítjük rizsliszttel.
- Közben megpároljuk a zöldborsót.
- Ha kész, és a zöldségek a raguban is készenlét közeli állapotban vannak, kivesszük a husikat, a helyükre pedig mehet a borsó, együtt is főnek még 5 percet.
- A husikat addig betesszük a sütőbe, és 5 perc alatt egy kis színt grillezünk rájuk.
- Tálaláskor jénaiba vagytálalótálrahalmozzuk a ragut, és ráhelyezzük a húsokat.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 40 p
- Főzés ideje: 50 p
- Sütés ideje: 5 p
Igazi tavaszi hangulatot hozó remek étel. Természetesen az év bármelyik szakaszában elkészíthető, de akkor a legfinomabb, ha minden zöldség frissen és harmatosan a piacról kerül a fazékba. Ideális vendégváró, jénaiba téve tálalásra készen várhat a sütőben, és amíg a vendégsereg a levest kanalazza, pont át is melegszik.:) A recept Lajos Mari: 99 Szárnyasétel című szakácskönyvében található.