r
Nosalty Logó

Perui csirke

Dacota
Perui csirke
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

388
Kalória
30.6g
Fehérje
23.7g
Szénhidrát
16.7g
Zsír
320.1g
Víz
95.1g
Koleszterin
6.7g
Élelmi rost
9.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 388 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2322 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 86 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    707.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    320.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    565 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2074 micro
  • β-karotin
    5520 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1848 micro
Összesen 388 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    183.4 g

Zsír

  • Összesen
    100.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4243.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    398 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    446 mg
  • Foszfor
    2403 mg
  • Nátrium
    755 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    142 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    1920.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3389 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    236 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    886 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    85 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    548 micro
  • Kolin:
    703 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    12441 micro
  • β-karotin
    33117 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    11088 micro
Összesen 2322 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    459 micro
  • β-karotin
    1221 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    409 micro
Összesen 86 kcal

Elkészítés

  1. A csirkecombokat kettévágjuk alsó és felsőcombra.
  2. A melleket is felvágjuk, hogy a combokkal kb. azonos méretű darabokat kapjunk.
  3. Gyengéden sózzuk, és borsozzuk a husikat, majd vastag falú serpenyőben, kb. fél ujjnyi olajon hirtelen átsütjük őket (nem kell teljesen készre, csak hogy a nyersségüket elveszítsék). Célszerű a combokat és a melleket egyszerre sütni, mert értelemszerűen ugyanannyi idő kell nekik.
  4. A húsokat kivesszük a sütőléből, és félretesszük őket.
  5. A hagymát finomra vágjuk, és a visszamaradt olajban puhára pároljuk.
  6. A gombát, a répákat megpucoljuk, és vékony szeletekre vágjuk őket, a petrezselymet felaprítjuk.
  7. A puha hagymához adjuk a petrezselymet, a répát és a gombát, megszórjuk a curryvel, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a fehérborral. Kb 5 percig kis lángon főzzük, csak amíg megfelelően összekeverednek az ízek.
  8. Egy mélyebb lábasba tesszük a zöldséges ragu egy részét, és ráhelyezzük a húsokat, majd befedjük a maradék raguval. Kb. 25-35 percig főzzük, amíg a ragu zöldségei majdnem teljesen megpuhulnak, és a husi is készre párolódik a zöldségek között. Ha túl sok levet eresztene, akkor egy picit besűrítjük rizsliszttel.
  9. Közben megpároljuk a zöldborsót.
  10. Ha kész, és a zöldségek a raguban is készenlét közeli állapotban vannak, kivesszük a husikat, a helyükre pedig mehet a borsó, együtt is főnek még 5 percet.
  11. A husikat addig betesszük a sütőbe, és 5 perc alatt egy kis színt grillezünk rájuk.
  12. Tálaláskor jénaiba vagytálalótálrahalmozzuk a ragut, és ráhelyezzük a húsokat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 50 p
  • Sütés ideje: 5 p

Igazi tavaszi hangulatot hozó remek étel. Természetesen az év bármelyik szakaszában elkészíthető, de akkor a legfinomabb, ha minden zöldség frissen és harmatosan a piacról kerül a fazékba. Ideális vendégváró, jénaiba téve tálalásra készen várhat a sütőben, és amíg a vendégsereg a levest kanalazza, pont át is melegszik.:) A recept Lajos Mari: 99 Szárnyasétel című szakácskönyvében található.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek