Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Perui csirke

Perui csirke
Perui csirke
95 perc / előkészület: 40 perc főzés: 50 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi tavaszi hangulatot hozó remek étel. Természetesen az év bármelyik szakaszában elkészíthető, de akkor a legfinomabb, ha minden zöldség frissen és harmatosan a piacról kerül a fazékba. Ideális vendégváró, jénaiba téve tálalásra készen várhat a sütőben, és amíg a vendégsereg a levest kanalazza, pont át is melegszik.:)
A recept Lajos Mari: 99 Szárnyasétel című szakácskönyvében található.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Krumplipüré és száraz fehérbor.
De mivel raguból tetszőleges mennyiséget lehet készíteni, aki nem akar krumplival és rizzsel külön pepecselni, azt is kínálhatja mellé köretnek, mert higgyétek el, semmi köze a natúr párolt zöldség unalmas ízéhez.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat kettévágjuk alsó és felsőcombra.
  2. A melleket is felvágjuk, hogy a combokkal kb. azonos méretű darabokat kapjunk.
  3. Gyengéden sózzuk, és borsozzuk a husikat, majd vastag falú serpenyőben, kb. fél ujjnyi olajon hirtelen átsütjük őket (nem kell teljesen készre, csak hogy a nyersségüket elveszítsék). Célszerű a combokat és a melleket egyszerre sütni, mert értelemszerűen ugyanannyi idő kell nekik.
  4. A húsokat kivesszük a sütőléből, és félretesszük őket.
  5. A hagymát finomra vágjuk, és a visszamaradt olajban puhára pároljuk.
  6. A gombát, a répákat megpucoljuk, és vékony szeletekre vágjuk őket, a petrezselymet felaprítjuk.
  7. A puha hagymához adjuk a petrezselymet, a répát és a gombát, megszórjuk a curryvel, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a fehérborral. Kb 5 percig kis lángon főzzük, csak amíg megfelelően összekeverednek az ízek.
  8. Egy mélyebb lábasba tesszük a zöldséges ragu egy részét, és ráhelyezzük a húsokat, majd befedjük a maradék raguval. Kb. 25-35 percig főzzük, amíg a ragu zöldségei majdnem teljesen megpuhulnak, és a husi is készre párolódik a zöldségek között. Ha túl sok levet eresztene, akkor egy picit besűrítjük rizsliszttel.
  9. Közben megpároljuk a zöldborsót.
  10. Ha kész, és a zöldségek a raguban is készenlét közeli állapotban vannak, kivesszük a husikat, a helyükre pedig mehet a borsó, együtt is főnek még 5 percet.
  11. A husikat addig betesszük a sütőbe, és 5 perc alatt egy kis színt grillezünk rájuk.
  12. Tálaláskor jénaiba vagy tálalótálra halmozzuk a ragut, és ráhelyezzük a húsokat.

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 25 104
elküldve: 6
receptkönyvben: 407
elkészítve: 8/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
536 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

zöldborsós-gombás-répás sült csirke, tavaszi zöldséges csirke, fehérboros-zöldséges csirke

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

384
csirkemell filé 2 db
csirkecomb 2 db
vöröshagyma 1 nagy fej
gomba 50 dkg
sárgarépa 40 dkg
zöldborsó 30 dkg
fehérrépa 1 közepes db
petrezselyem 1 csokor
fehérbor 2 dl
curry por 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rizsliszt 1 evőkanál
napraforgó olaj 0.5 dl