r
Nosalty Logó

Meggyes csokis pavlova

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes csokis pavlova
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír

pavlova

tetejére

Összesen 277 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír

pavlova

tetejére

Összesen 1660 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír

pavlova

tetejére

Összesen 254 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 277 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.9 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1208.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    422 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    303.2 g
  • Cukor
    270 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    780 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 1660 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 254 kcal

Hozzávalók

pavlova

tetejére

Elkészítés

pavlova

  1. A tojásfehérjéket tálba tesszük, majd hozzáadjuk a sót. 5 percig közepes fokozaton keverjük.
  2. Majd egy fokozattal gyorsabbra vesszük, és kanalanként adjuk hozzá a cukrot. Még 5 percig verjük. Majd hozzákeverjük a vaníliát, az ecetet és a keményítőt.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe nyomjuk a krémet habnyomózsák segítségével. 140 fokos sütőben sütjük 1 órát.
  4. Ha elkészültek a pavlovák, félretesszük, és megvárjuk, hogy kihűljenek.
  5. Mindegyik tetejére meggyet helyezünk.
  6. Az étcsokit megolvasztjuk a rámában, és habnyomózsák segítségével díszíthetjük a sütiket. Én díszítő tollal készítettem.
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1266
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már a második próbálkozás a pavlovával. Elsőre egy hatalmas pavlova torta készült, ami összetört a kezemben. Most már rájöttem, hogy sütés után a helyén hagyom, hozzá sem nyúlok, és hagyom kihűlni. A meggy nagyon jó kiegészítője ennek az édes sütinek. Mindenképp valami savanyú hozzávalóval tálaljuk a pavlovát.

Hozzávalók

pavlova

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek