r
Nosalty Logó

Meggyes csokis pavlova

NS
Meggyes csokis pavlova
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

pavlova

tetejére

277
Kalória
4.6g
Fehérje
50.5g
Szénhidrát
6.7g
Zsír
43.2g
Víz
1.3g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
45.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír

pavlova

tetejére

Összesen 277 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír

pavlova

tetejére

Összesen 1660 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír

pavlova

tetejére

Összesen 254 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 277 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.9 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1208.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    422 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    303.2 g
  • Cukor
    270 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    259.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    780 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 1660 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 254 kcal

Elkészítés

pavlova

  1. A tojásfehérjéket tálba tesszük, majd hozzáadjuk a sót. 5 percig közepes fokozaton keverjük.
  2. Majd egy fokozattal gyorsabbra vesszük, és kanalanként adjuk hozzá a cukrot. Még 5 percig verjük. Majd hozzákeverjük a vaníliát, az ecetet és a keményítőt.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe nyomjuk a krémet habnyomózsák segítségével. 140 fokos sütőben sütjük 1 órát.
  4. Ha elkészültek a pavlovák, félretesszük, és megvárjuk, hogy kihűljenek.
  5. Mindegyik tetejére meggyet helyezünk.
  6. Az étcsokit megolvasztjuk a rámában, és habnyomózsák segítségével díszíthetjük a sütiket. Én díszítő tollal készítettem.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 140 °C

Már a második próbálkozás a pavlovával. Elsőre egy hatalmas pavlova torta készült, ami összetört a kezemben. Most már rájöttem, hogy sütés után a helyén hagyom, hozzá sem nyúlok, és hagyom kihűlni. A meggy nagyon jó kiegészítője ennek az édes sütinek. Mindenképp valami savanyú hozzávalóval tálaljuk a pavlovát.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...