r
Nosalty Logó

Pavlova birsalmás krémmel és birsalmakompóttal

Gizi
Pavlova birsalmás krémmel és birsalmakompóttal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Pavlova

Fűszeres birsalmakompót

Mascarponés-birsalmás krém

704
Kalória
7.4g
Fehérje
104.3g
Szénhidrátok
30.1g
Zsír
133.3g
Víz
37.7g
Koleszterin
2.5g
Rost
85.1g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Pavlova

Fűszeres birsalmakompót

Mascarponés-birsalmás krém

Összesen 704 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Pavlova

Fűszeres birsalmakompót

Mascarponés-birsalmás krém

Összesen 4217 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Pavlova

Fűszeres birsalmakompót

Mascarponés-birsalmás krém

Összesen 195 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.3 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    133.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 704 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    180.9 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1192.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    626 g
  • Cukor
    511 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    799.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    571 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 4217 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    54.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 195 kcal

Elkészítés

Pavlova

  1. A tojásfehérjét tegyük bele egy keverőtálba, majd szórjuk meg egy csipet sóval, és robotgéppel kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett kanalazzuk hozzá a porcukrot.
  2. Ezután addig keverjük, míg majdnem teljesen kemény habot kapunk. Ekkor állandó keverés mellett először csorgassuk hozzá az ecetet, majd apránként szórjuk bele a keményítőt. Végül keverjük még 1-2 percig, hogy jó kemény habot kapjunk.
  3. Egy gáztepsin lévő sütőpapírra formázzunk a kemény habból egy nagyobb, és egy valamivel kisebb kört. (a közepétől kicsit húzzuk a széle felé a habot, hogy egy kisebb mélyedés legyen)
  4. Helyezzük be 100 fokra előmelegített sütőbe, majd szárítsuk 60 percig. Ezután kapcsoljuk le a sütőt, és hagyjuk csukott ajtónál még 30 percig száradni, mielőtt kivennénk a sütőből.
  5. Ezután vegyük ki a sütőből, majd óvatosan emeljük le a sütőpapírról, helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.

Fűszeres birsalmakompót

  1. A birsalmát hámozzuk meg, vágjuk félbe, távolítsuk el a magházat, majd ízlés szerint daraboljuk fel.
  2. Ezután öntsük fel annyi vízzel hogy ellepje, adjuk hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a mézeskalács fűszerkeveréket, facsarjuk rá a citromlevet, és főzzük puhára.
  3. Amikor a birsalma puhára főtt, hűtsük ki egészen, majd tegyük át egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le.
  4. Ezután 3-4 evőkanálnyit botmixerrel pépesítsünk, a maradékot pedig tegyük félre.

Mascarponés-birsalmás krém

  1. A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, keverjük alaposan össze, majd keverjük hozzá a birsalmapépet is.
  2. A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként szintén keverjük hozzá a krémhez. (csakis annyi habot keverjünk a krémhez, hogy megtartsa az állagát, és ne legyen folyós)
  3. Helyezzük tálcára a nagyobb habcsóklapot, majd kanalazzuk rá a mascarponés birsalmakrém felét.
  4. Ezután rakjuk rá az előzőleg lecsepegtetett, és félretett birsalmának a felét, helyezzük rá a kisebb habcsóklapot, majd kanalazzuk rá a maradék krémet, és rakjuk rá a maradék birsalmát.
  5. A csokoládét olvasszuk fel, majd csorgassuk rá az elkészült pavlovára, és rögtön tálaljuk.
  6. A habcsóklapokat csakis közvetlenül tálalás előtt töltsük meg a krémmel, különben eláznak a lapok a nedvességtől, és nem lesznek finom ropogósak.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Sütés hőfoka: 100 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

További receptek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Gesztenyés sajttorta

Amikor egy mindent bele napot tervezel, készítsd el ezt a tömör gyönyör tortát, szem nem marad szárazon, garantáltan senkinek sem lesz hiányérzete ezután.

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Fokhagymás csülök tepsiben sütve

A családban egyedül én szeretem a csülköt, ezzel most magamnak kedveskedtem. Nem egy könnyű és diétás étel, de ritkán azt hiszem megengedhető. Paprikás krumplival és savanyú ...