r
Nosalty Logó

Habcsók torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rea
Habcsók torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tortalapokhoz

A krémhez

Összesen 495 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tortalapokhoz

A krémhez

Összesen 3962 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tortalapokhoz

A krémhez

Összesen 211 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Foszfor
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    8 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.6 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 495 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Foszfor
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.5 g

Zsír

  • Összesen
    79.7 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1832.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    603 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    1042 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    748.6 g
  • Cukor
    653 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 3962 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Foszfor
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    98 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    4 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

A tortalapokhoz

A krémhez

Elkészítés

A tortalapokhoz

  1. 2 tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a papírokra 2 egyenlő nagyságú kört rajzolunk.
  2. A fehérjét a porcukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Most nem gőz fölött csináltam, de lehet hogy legközelebb megpróbálom. Előmelegített sütőben megsütjük.
  3. A pudingot megfőzzük, hűtjük és belekeverjük a habbá vert Hulalát.
  4. Óvatosan lefejtjük az alsó lapnak szánt korongot és áttesszük egy olyan tálra, amin tálalni szeretnék. Rákenjük a habot, és rátesszük a másik lapot.
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 33323
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 26.

Ajánló

Nem időigényes, viszont a habcsók miatt kényes torta. Csak vállalkozó kedvűeknek vagy habcsókprofiknak ajánlom :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barbara napra készült a sógornőmnek. Mert imádja a habcsókot, mert imádja a krémest, és még babát is vár, ezért kedveskedni akartam neki. Eredetileg az anyósom féle házi krémes krémjével szerettem volna tölteni, de mivel pont egy disznótorral egybekötve ünnepeltünk, erre futotta az időmből. Egyébként a legjobb módja annak, hogy  a sokat sütött kalács miatt a fagyasztóban felgyülemlett tojásfehérjét elpusztítsuk. Az a tipikus chokito effektus, mert persze tört a lap, és nem volt könnyű lefejteni a sütőpapírról, de az íze leírhatatlan. Az alsó lap megpuhult a krém miatt, a teteje ropogott. Szinte olvad az ember szájában. Azt hiszem elértem vele a kívánt hatást. :)

Hozzávalók

A tortalapokhoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...