Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habcsók torta

Habcsók torta
Habcsók torta
80 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barbara napra készült a sógornőmnek. Mert imádja a habcsókot, mert imádja a krémest, és még babát is vár, ezért kedveskedni akartam neki. Eredetileg az anyósom féle házi krémes krémjével szerettem volna tölteni, de mivel pont egy disznótorral egybekötve ünnepeltünk, erre futotta az időmből. Egyébként a legjobb módja annak, hogy  a sokat sütött kalács miatt a fagyasztóban felgyülemlett tojásfehérjét elpusztítsuk.
Az a tipikus chokito effektus, mert persze tört a lap, és nem volt könnyű lefejteni a sütőpapírról, de az íze leírhatatlan. Az alsó lap megpuhult a krém miatt, a teteje ropogott. Szinte olvad az ember szájában. Azt hiszem elértem vele a kívánt hatást. :)

hozzávalók / 8 adag

A tortalapokhoz

A krémhez

ajánlat

Nem időigényes, viszont a habcsók miatt kényes torta. Csak vállalkozó kedvűeknek vagy habcsókprofiknak ajánlom :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 2 tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a papírokra 2 egyenlő nagyságú kört rajzolunk.
  2. A fehérjét a porcukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Most nem gőz fölött csináltam, de lehet hogy legközelebb megpróbálom. Előmelegített sütőben megsütjük.
  3. A pudingot megfőzzük, hűtjük és belekeverjük a habbá vert Hulalát.
  4. Óvatosan lefejtjük az alsó lapnak szánt korongot és áttesszük egy olyan tálra, amin tálalni szeretnék. Rákenjük a habot, és rátesszük a másik lapot.

  • sütési hőfok: 120°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 27 080
elküldve: 3
receptkönyvben: 254
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Rea

Mióta szakács: 2010.02.13.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

krémes habcsóktorta, habcsóktorta krémmel töltve

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dyva
dyva Thu, 2012-02-09 16:11

napok óta nézegetem ezt a receptet, és nagyon kacérkodom az elkészítésével. egy kis segítségre lenne szükségem: ha jól értelmezem egy habcsók lap van alul és egy felül, ugye? tehát középen nincs?
és még az is érdekelne, hogyan lehet felvágni egy ilyen tortát, ha törik a habcsók????

Brea
Rea / Brea Tue, 2013-07-16 19:15

Hát nagyon szégyenlem, de kicsit túlspiráztam a levedzőmet, és most nézem hogy a nosalty-s értesítéseket elpakolta, jó mélyre. Gondolom már nem annyira aktuális a kérdés, de azért én válaszolok:)
Ez a tipikus esete annak a chokito effektusnak: ronda, de finom. Természetesen nem lehet szépen szeletelni, tehát ezt csak szűk családi körben javaslom megsütni, amikor nem a küllem számít, hanem kiskanállal is megeszik ha finom:) De az alsó habcsók, teljesen elveszíti a habcsókosságát, és finom puha, szinte krémes állagú lesz, és a felső lap alsó rétege is hasonlóan jár. A teteje pedig szépen törik. De íze kárpótol a vizuális hiányosságért.

Brea
Rea / Brea Sat, 2011-11-26 17:11

azova, jó hogy felhívtad rá a figyelmemet, lehet hogy hamarosan újra terítékre kerül:)

Brea
Rea / Brea Fri, 2011-08-12 15:23

Évike, örülök hogy sikerült. Fura hogy előbb csináltad meg a krémet, tudtad még azért kenni?

evike 74
evike 74 Wed, 2011-08-03 13:19

Kész lett, a párom teljesen oda volt tőle !!
A habcsók jó lett a krém kicsit lágy, ezért ahogy rá tettem a tetejét a krém egy része elmászott:(,de ettől függetlenül isteni finom! Igaz rá a mondás ronda ,de finom!!

evike 74
evike 74 Mon, 2011-08-01 20:04

Páromat szeretném meglepni ezzel a finomsággal, mert imádja a habcsókot!!
A krém már elkészült,igaz vanília puding hiányában epressel készítettem,de így is nagyon fincsi lett!
A habcsók holnapra marad egy picit tartok tőle nem tudom ,hogy fog sikerülni,de szerintem akár milyen is lesz el fog fogyni!
Köszi a receptet!

Üdv:Evike

Brea
Rea / Brea Sat, 2011-04-02 14:41

KösziKösziKöszi!!! Köszönöm a tegnapi kiemelést és a az iwiw-es ajánlást is :))
A krémes krémet ide írom, Boribon. Remélem ezzel nem szegek meg semmit:)

2l tej
8 tojás
2 csomag van. puding
20 dk cukor
15 dkg liszt. ----Ezeket összefőzni.

20 dkg porcukorral felverni a tojásfehérjét, és a még forró krémbe belekeverni.
Nagyon fincsi:)
Rea

Boribon
Boribon / Boribon Sat, 2011-04-02 01:51

Szia Rea, en az anyosod hazi kremesenek a kremjere volnek kivancsi. Ha van idod, legyszi ird le. Koszi es jo hetveget!

Tmea
Tmea / Tmea Thu, 2011-01-27 09:59

Bocsi, hogy belekotyogok...szilikonos sütőpapírnak hívják, és tényleg nem ragad rá semmi. :

Brea
Rea / Brea Wed, 2011-01-26 23:34

Szia gömbicica!
Eddig nem volt bajom a papírral, talán lidl-s,aromata márkájú de épp elfogyott nem tudom megnézni. Azt hiszem a sütési időt-hőfokot kell még fejlesztgetnem, hogy rendesen összeálljon. De a családomban működik a kanállal is megesszük elve, csak finom legyen. Illetve anyósom szokta mondani, nem szépségversenyen indul. És ez garantáltan fincsi :)
Kíváncsian várom a tapasztalatodat:) Jó sütögetést!
Üdv.
Rea

gömbicica
gömbicica Wed, 2011-01-26 20:22

Szia! holnap lesz a napja, hogy kipróbálom :-)
gondolom sima sütőpapirra nyomtad :-(
ezt már én is elkövettem habcsókkal is meg képviselőfánkkal is :-(
kuka lett belőle :-(
azóta vettem ezt a nem ragadós nem tudom minek hivják sütőpapirt szintén tekercsbe lehet kapni.
holnap ezzel kipróbálom majd. Nagggyon jól hangzik. Muszáj kipróbálni. Habkarikát egyszer akartm csinálni, akkor is ragacsos maradt. De abba kellett viz is a habba. vagyis szirupos volt.
nyami :-(
üdv.edi

495
tojásfehérje 9 db
porcukor 50 dkg
tej 5 dl
vaníliás pudingpor 2 tasak
vaníliás cukor 2 csomag
cukor 10 ek
növényi tejszín 3 dl