r
Nosalty Logó

Pásztortarhonya csirkemellel

Pöttyösch
Pásztortarhonya csirkemellel
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

875
Kalória
58.1g
Fehérje
83.4g
Szénhidrátok
33.4g
Zsír
479.5g
Víz
109.5g
Koleszterin
6.8g
Rost
7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 875 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1750 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1770.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    557 mg
  • Nátrium
    940 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    479.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 875 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.2 g

Zsír

  • Összesen
    66.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3541.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    1115 mg
  • Nátrium
    1880 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    959.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    455 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    623 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    453 micro
Összesen 1750 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    177 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 120 kcal

Elkészítés

  1. Mindent felszeletelünk: hagymát apróra, csirkemellet és a burgonyát kockára, kolbászt karikára, a paprikát picire, a paradicsomot - én megpucolva szoktam - szintén picire.
  2. A forró olajon a hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a csirkemellet, és kifehéredésig azt is pirítjuk.
  3. Ha ez megvan, akkor a kolbászt is hozzáadjuk, hogy a zsírja kicsit kisüljön.
  4. A tarhonyát is hozzátesszük, és kicsit lepirítjuk. Fűszerezünk (de óvatosan a pirospaprikával, nehogy megkeseredjen, így azt csak a tűzről levéve adjuk hozzá).
  5. Ezt követően a paradicsom, paprika és a burgonya is belekerül az edénybe, majd felöntjük vízzel, hogy ellepje. Ami elpárolog víz, pótoljuk, de mindig csak egy kicsit.
  6. Ha megfőtt a burgonya (és az a leglassabb, úgyhogy addigra a tésztának és a husinak is meg kell puhulnia), akkor már csak a maradék vizet elfőzzük róla óvatosan.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Egy bográcsozós szülinapon ettem egy hasonló csirkemelles verziót, amit később kicsit átalakítottam. Én teljes kiőrlésű vagy szénhidrát-csökkentett tarhonyából készítem, és úgy 50 g ch/adagra jön ki.

További receptek

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Hagyományos rakott kel

A rakott kel egy igazi kényelmi étel: előfőzött zsenge kelkáposzta rétegezve, fűszeres, darált húsos raguval és párolt rizzsel, a rétegek között tejföllel és sajttal megpimpelve. A ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...