Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pasta di patate dolci

Pasta di patate dolci
Pasta di patate dolci
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon sűrűn el szoktam készíteni, az édesburgonya és a rozmaring hihetetlenül jó párosítás!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felforraljuk a vizet a tésztának, majd készre főzzük a hagyományos módon.
  2. Lereszeljük az édesburgonyát, a lila hagymát apró kockára vágjuk.
  3. Egy közepes méretű serpenyőben felhevítjük a vajat és az olívaolajat, majd üvegesre pirítjuk benne a lila hagymát. Ezt követően a lereszelt édesburgonyát is beletesszük, és együtt sütjük, kis idő elteltével öntünk alá egy kis vizet (kb. 2 dl), az a lényeg, hogy ahogy párolódik, egyre pürésebb legyen. Ha gyorsan elforrna víz, pótoljuk. Majd mehetnek bele a fűszerek is.
  4. Együtt pároljuk addig, míg össze nem áll masszává.
  5. Mikor elkészült, összekeverjük alaposan a tésztával.
  6. Jó étvágyat hozzá!
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 388
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Temike

Mióta szakács: 2017.06.23.
1 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
receptverseny: Nagy nyárzáró receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

édesburgonyás tészta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

563
édesburgonya 1 db
lila hagyma 1 közepes db
rozmaring 2 szál
olívaolaj 3 ek
vaj 3 g
1 teáskanál
bors 1 csipet
fusilli tészta 0.5 kg
víz 2 dl