r
Nosalty Logó

Pasta al limone friss tésztával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Foxpost
Pasta al limone friss tésztával
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Friss tészta

A citromos szósz

Összesen 824 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Friss tészta

A citromos szósz

Összesen 3293 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Friss tészta

A citromos szósz

Összesen 335 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    52.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2093.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    495 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    1080 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    385 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 824 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    105 g

Zsír

  • Összesen
    208.4 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    965 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8372.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    1982 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    1704 mg
  • Nátrium
    4320 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    382.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1570 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    519 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1540 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    339 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    813 micro
Összesen 3293 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    848.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    438 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 335 kcal

Hozzávalók

Friss tészta

A citromos szósz

Elkészítés

Friss tészta

  1. Öntsük a lisztet egy gyúródeszkára, a közepébe formázzunk egy mélyedést.
  2. A tojásokat üssük bele a mélyedésbe, aztán szórjuk bele a sót.
  3. Egy villával verjük fel a tojást, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet.
  4. Amikor már villával nehézkessé válik, kezdjük el kézzel gyúrni a tésztát. Ha túl száraznánk találnánk adjunk hozzá 1-2 ek vizet. Addig gyúrjuk, amíg sima lesz, ez eltarthat tíz percig is.
  5. Csomagoljuk be fóliába a tésztát, és hagyjuk fél órát pihenni.
  6. Vágjuk négy felé, szórjuk meg kevés liszttel és nyújtsuk ki annyira, hogy beleférjen a tésztagépbe. Mindig csomagoljuk vissza, amivel éppen nem dolgozunk, hogy ne száradjon ki.
  7. Lépésenként nyújtsuk ki az 5-ös fokozatig, ami nagyjából 1-1,5 mm vastagságú. Ezután toljuk át a szélesmetélt vágórészén.
  8. Lisztezzük be a felvágott tésztát, hogy ne tapadjon össze.

A citromos szósz

  1. Tegyünk fel vizet forrni, amit sózzunk meg bőségesen.
  2. Egy serpenyőbe öntsük bele az olívaolajat és a vajat. Szórjuk bele a citromhéjat és a borsot.
  3. Takarék lángon melegítsük fel, miután elolvadt a vaj félre is húzhatjuk, nem kell pirítani.
  4. A tésztát 3-4 perc alatt főzzük meg, ezután szedjük át a serpenyőbe, és öntsünk hozzá egy kevés főzővizet is.
  5. Facsarjuk bele a citromlevet, majd szórjuk meg parmezánnal. Takarék lángon melegítsük, közben folyamatosan kavargassuk a tésztával együtt, amíg kezd szépen besűrűsödni. Hagyjuk szaftosabbra, ha kell adjunk hozzá még főzővizet,mivel a friss tészta sokkal jobban beszívja a szószt. Kóstoljuk meg, hogy elég sós-e a mártás. Ha pecorinot használunk a főzővizet kevésbé sózzuk meg.
  6. Tipp: Először érdemes 1 adaggal kipróbálni.
  7. Őrölt borssal és citromhéjjal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2044
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pasta al limone friss tésztával
Foxpost 10 recept

A pasta al limone Olaszország déli tartományának, Campanianak egyik jellegzetes citromos tésztája. Egyszerű, pár hozzávalóból elkészíthető frissítő különlegesség. Krémességét a zsiradék, főzővíz és a sajt kombinációja adja meg. Használhatunk hozzá vajat vagy extra szűz olívaolajat, parmezánt illetve pecorinot. Használjunk mindenképp organikus citromot hozzá.

Hozzávalók

Friss tészta

A citromos szósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek