Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos-spárgás tészta

Citromos-spárgás tészta
Citromos-spárgás tészta
33 perc / előkészület: 30 perc főzés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyönyörű, zsenge spárga vásárlását követően kutakodtam egy jó recept után. Már nem nagyon tudom hol, de talán a Lifestyle channelen találtam ezt a receptet. Imádoma friss tésztát (készíteni is), még jobban a citromot. Kell ennél több? Bármikor, bármennyit meg tudnék enni ebből a finomságból.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához (linguine tészta)

A citromos spárgához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha friss tésztát készítünk (én így tettem), akkor a tojásból, sóból, lisztből tésztát gyúrunk, legalább negyed órát pihentetjük letakarva, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, felvágjuk a megfelelő méretűre. Ha kész tésztát használunk, akkor felteszünk egy nagy tésztafőző fazekat telve vízzel melegíteni.
  2. Közben a spárgák keményebb végeit letörjük, és kb. 3 részre szeljük őket átlósan vágva. Megmossuk, lecsepegtetjük.
  3. Ha felforrt a tészta vize, megsózzuk, és amikor újra zubog, akkor beletesszük a tésztát (a friss megfő 2 perc alatt, a készet úgy főzzük, hogy számoljunk le 2 percet abból, amit a gyártó megad, hogy a tészta al dente főjjön meg.)
  4. A fővő tészta fölé egy külön pároló edénybe betehetjük a felvágott spárgákat 3 percre lefedve párolódni.
  5. Egy nagy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadunk 1 tk sót, a citromhéját, levét és a tejszínt, és máris levesszük a tűzről, melegen tartjuk.
  6. Ha ügyesek vagyunk, pont ekkorra fő meg a tészta, amit azonnal a citromos tejszínes serpenyőbe szedhetünk, és hozzáadhatunk még néhány ek tésztafőzőlevet is. 
  7. Ráborítjuk a reszelt parmezánt, összekeverjük, majd jöhetnek a spárgadarabok is. Összeforrósítjuk, megszórjuk bazsalikomlevéllel (egyben vagy felaprítva), és már tálalhatjuk is a legfinomabb citromos tésztát.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 032
elküldve: 1
receptkönyvben: 93
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

a legjobb citromos-spárgás tészta, tejszínes citromos tészta, spárgás tészta citrommal, házi tészta tejszínes spárgás szósszal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2012-06-18 18:43

Kedves Kicsivik!
Nagyon jó egy kis citromos csirke, én is imádom. Jó választás. Üdv: Évi néni

kicsivik
kicsivik / kicsivik Mon, 2012-06-18 15:22

Nagyon klassz kis recept! Spárgát kihagytam, helyette hagymával sült csirkemellet eszegettünk hozzá.

385
tojás 3 db
finomliszt 30 dkg
0 ízlés szerint
zöldspárga 70 dkg
vaj 3 ek
citromlé 2 citromból nyert
citromhéj 2 citromból nyert
1 tk
főzőtejszín 1.5 dl
bazsalikom 1 marék
parmezán sajt 10 dkg