Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Parmezános tekercs

Parmezános tekercs
Parmezános tekercs
55 perc / előkészület: 40 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy német folyóiratban akadtam erre a különös receptre. Én a vörösboros marharagu mellé tálaltam.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük. Hozzákeverjük a tejet és felfőzzük. Tűzről levesszük, és egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat. Sóval, borssal ízesítjük. A végén 2 adagban hozzákeverjük a a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  2. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A masszát belesimítjuk. A parmezánt durvára lereszeljük. A parmezán ¼-ét a tésztára szórjuk. Előmelegített sütőbe toljuk és 15 percig sütjük. Papírral együtt kivesszük és hűlni hagyjuk.
  3. A töltelékhez a szárított paradicsomot lecsöpögtetjük, majd vékony szeletekre vágjuk. A krémsajtot elkeverjük a créme fraiche-vel és a parmezánnal. A tésztalapra kenjük, megszórjuk a paradicsom csíkokkal, és a sütőpapír segítségével feltekerjük. A tekercset háztartási fóliába csomagoljuk és legalább 4 órára hűtőbe tesszük.
  4. A sütőt 225 fokra előmelegítjük. A parmezán tekercset 12 szeletre vágjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Betoljuk a sütőbe, és megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 32x37x5 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 308
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

parmezán sajtos tekercs, sajtos tekercs, krémsajtos tekercs

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

606
vaj 70 g
finomliszt 100 g
tej 500 ml
tojás 7 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
parmezán sajt 100 g
szárított paradicsom 200 g
krémsajt 150 g
crème fraîche 200 g