r
Nosalty Logó

Parmezános tekercs

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Parmezános tekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 606 kcal
  • 15% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 3627 kcal
  • 15% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 211 kcal
  • 15% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    294 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1210.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    15301 micro
  • Lut-zea
    760 micro
Összesen 606 kcal
  • 15% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.9 g

Zsír

  • Összesen
    243.4 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1765 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7260.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    2196 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    496 mg
  • Foszfor
    2202 mg
  • Nátrium
    2150 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    340.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1316 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    297 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    1244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1213 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1225 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    91804 micro
  • Lut-zea
    4560 micro
Összesen 3627 kcal
  • 15% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5384 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük. Hozzákeverjük a tejet és felfőzzük. Tűzről levesszük, és egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat. Sóval, borssal ízesítjük. A végén 2 adagban hozzákeverjük a a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  2. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A masszát belesimítjuk. A parmezánt durvára lereszeljük. A parmezán ¼-ét a tésztára szórjuk. Előmelegített sütőbe toljuk és 15 percig sütjük. Papírral együtt kivesszük és hűlni hagyjuk.
  3. A töltelékhez a szárított paradicsomot lecsöpögtetjük, majd vékony szeletekre vágjuk. A krémsajtot elkeverjük a créme fraiche-vel és a parmezánnal. A tésztalapra kenjük, megszórjuk a paradicsom csíkokkal, és a sütőpapír segítségével feltekerjük. A tekercset háztartási fóliába csomagoljuk és legalább 4 órára hűtőbe tesszük.
  4. A sütőt 225 fokra előmelegítjük. A parmezán tekercset 12 szeletre vágjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Betoljuk a sütőbe, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x37x5
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2456
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy német folyóiratban akadtam erre a különös receptre. Én a vörösboros marharagu mellé tálaltam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek