Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos tekercs

Sajtos tekercs
Sajtos tekercs
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (78)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept az unokatestvérem nagynénjének a receptje. Ha van olyan családi rendezvény, amin Ő is részt vesz, akkor ez a sós biztosan nem hiányzik az asztalról. Nagyon finom.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg sajt (reszelt)
  • ízlés szerint
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejfölt, a tojás sárgát, a sütőport és a sót. Az alapanyagokat jól összegyúrjuk.
  2. A töltelékhez a vajat felolvasztjuk, és belekeverjük a reszelt sajtot és a csipet sót.
  3. A tésztát négybe vágjuk, és a negyedeket kilisztezett deszkán egyenként 2 mm vastag téglalapformára nyújtjuk.
  4. A téglalapformára nyújtott tésztát megkenjük kenőtoll és villa segítségével a vajas sajtos masszával, és utána a tésztát feltekercseljük. A tekercseket fóliába tesszük, és egy éjszakára a hűtőbe helyezzük.
  5. Másnap a tésztát felcikkezzük, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, köménymaggal megszórjuk a tetejét. Előmelegített sütőben (légkeverésen) 180 fokon 20-25 percig sütjük, míg szép piros nem lesz a teteje.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 199 432
elküldve: 37
receptkönyvben: 3 114
elkészítve: 63/87
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, buli receptek, szilveszter
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre

Hozzászólások (78)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rolvisa
Olgis / rolvisa Wed, 2012-01-04 12:04

Nagyon guszta,csak sokallom az össz 45 dkg vajat.
Igaz ez egy "zsíros" tészta
Leveles vajas kész tésztából készítettem hasonlót, az sem fogyós!!!!

MrsSame
MrsSame / MrsSame Sat, 2011-04-02 16:04

Tényleg finom ma sütöttem meg,de legközelebb kevesebb vajat teszek a krémhez. Köszönöm a receptet.

papp73
papp73 Fri, 2011-03-04 14:04

Megcsináltam, nem lett rossz, frissen egész jól elment, de másnapra már nagyon fojtós száraz lett... szerintem sokkal jobb sajtosak is vannak, bár lehet hogy az a baj, hogy a sok hozzászólás miatt valami nagyon ütőset vártam.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-03-06 22:25

Szia, nem lehet, hogy egy kicsit túlsütötted? üdv. Beacska

papp73
papp73 Mon, 2011-03-07 14:50

Nem, biztosan nem sütöttem túl, egészen haloványra sütöttem, mert mi a puhább sajtosakat szeretjük. Lehet, hogy az volt a baj, hogy nem tettem bele a töltelékbe a megadott vajmennyiséget (2,5 éves kislányom nagy sajtos-evő, miatta csináltam így) , hanem csak vékonyan megkentem a tésztát vajjal, és úgy tettem rá a sajtot... nem lett rossz, sőt, a srácok nagyon ették a bulin, jól szívta az alkoholt.:)))

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-02-11 19:16

Nagyon köszönöm a választ!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-02-11 10:30

Egy doboz tejföl mekkora(dl,ml)?Mert nálunk csak nagy doboz van és nem tudok most elmenni itthonról!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-02-10 21:01

Bocsi,megtudná mondani valaki hogy ebből körülbelül hány darab lesz?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-01-20 13:55

mennyi só kell bele? nem csináltam még sós süti. nem tudom azt se hogy kb mennyi kell bele.
köszönöm

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-01-20 14:47

Szia, 1 kávéskanál só kell bele. Beacska

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-12-31 00:45

holnap megsütöm én is, nagyon guszta, már alig várom, h megkostoljam. remélem, sikerul

kovtina
kovtina Sat, 2010-12-25 10:52

Tényleg nagyon finom volt! Az egyik részét én zöldfűszeres vajkrémmel töltöttem meg, úgy is nagyon finom!!

ildike.ecser
Ikó / ildike.ecser Thu, 2010-12-23 20:46

Szerintetek sütőpor helyett lehet élesztővel csinálni?
Én az élesztős pogikat, tekercseket jobban szeretem, mint a sütőporosat.
Válaszotokat előre is köszönöm!

Vikici
Vikici Mon, 2010-12-20 18:58

Én teszek ab töltelékbe egy kis pirospaprikát is. Én még le is fagyasztom, ünnepek előtt nagyon praktikus egy héttel előbb megcsinálni, ha itt az ideje csak kiveszem egy kicsit hagyom olvadni és már mehet is be a sütőbe.

andland
andland Sat, 2010-12-18 22:06

 Nekem nagyon jól sikerült,ma megcsináltam köszönöm a receptet.
2 tepsivel lett belőle az kb 50 db kisebb csiga.
Én a tölteléknél 15 dkg vajat megolvasztottam és azt kentem a 4 db kinyújtott tésztára,és megszórtam reszelt sajttal,úgy tekertem fel,kb 3 órát állt a hűtőbe.
15-20 perc elég a sütéshez 180 fokon.
ha tovább sül akkor kiszárad és nagyon kemény lessz.Én 15 percig sütöttem és kikapcsoltam a tűzhelyt de a sütit még benthagytam ,ott is hült ki.
Omlós nagyon finom süti,nagyon puha lett,legközelebb kókuszosan csinálom meg ezt a vajastésztát,mégegyszer köszi a receptet:-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-12-14 10:26

Nagyon megtetszett ez a recept, de nekem borzasztó rossz lett....iszonyat zsíros a tészta, és kekszerű az állaga. Sajnos nekem kuka volt.... :( lehet az volt a baj hogy még ráadásul megkentem a tésztát vékonyan tepertőkrémmel is hogy még finomabb legyen....és ez már sok volt az amúgy is túl vajas tésztához.... :( szerintem ez a recept sütőpor helyett élesztővel százszor jobb lenne....

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-12-12 12:59

Megáll az ész. 45 dkg margarin jön bele öszesen, ez mind nem kell! Rettenetes kalóriabomba így.
Mi már régóta csinálunk egy élesztös tésztát (két evökanál vajjal). Megkenem zsíros tejföllel, erre jön reszelt sajt esetleg kis paprikás kolbász apróra vágva, ennyi. Mégis nagyon finom. Nem kell bele az a hatalmas mennyiségü zsiradék! Tessék kipróbálni így és utána véleményt mondani!

einzweidrei
einzweidrei Fri, 2013-03-08 23:42

Kedves Joli, megáll az ész és visszanéz. Mit foglalkozol vele, hogy mennyi az annyi, ha ennyi, akkor ennyi. Te nem csinálod meg, oszt jónapot. MInek húzod le....

andland
andland Sat, 2010-12-18 22:09

 fél kiló liszthez kell az 1 egész rama kocka,de a töltelékhez az a mennyiség tényleg sok .

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-12-12 14:06

Kedves Joli!
Én úgy látom a képről, hogy jót tett ennek a sütinek az a 45 dkg vaj!

davila
davila Fri, 2010-11-26 12:53

Holnap meglátogat egy barátnőm, kis borozgatás erejéig, borkorcsolyakén szeretném elkészíteni a tekercset. Ma begyúrom, ám holnap reggel nem tudom megsütni, mivel nem leszek itthon. Vajon kibírja délutánig?

jucus1980
jucus1980 Wed, 2010-11-17 11:43

Szia én azt szeretném kérdezni hogy kb.-egy adag bol hány db jönki?

kicsipillango
smile :) / kicsipillango Wed, 2010-10-27 20:37

naggyon szuper !!! nagy sikert arattam vele!
igaz, hogy nem zsírmentes, de hát nem kötelező enni belőle ( ha persze ki lehet bírni, hogy ne egyen belőle az ember) :DD köszönöm a receptet!!! Üdv

k.margaréta
k.margaréta Mon, 2010-10-11 14:22

Sziasztok!
Nagyon guszta, meg fogom csinálni! Egy kérdésem lenne. Másnap milyen a csiga, mert előző nap kellene megcsinálnom, mivel két másik süti kiséretében vinném vendégségbe. Másnap korán indulunk és már nem lesz idő a reggeli sütésre.
A választ előre is köszönöm.
Üdv.
Margit

n_dorka
n_dorka Sat, 2010-10-02 18:56

Sziasztok!
Elkészítettem, egyszerű, és nagyon finom!
Vendégvárónak készítettem, el is vitték tőlem a kinyomtatott receptet! :)
Én sima kömény helyett római köményt használtam! :)
Köszönjük a receptet!

szabob
szabob Thu, 2010-09-23 11:40

Nekem nem nagyon jött be, túl száraz lett. De lehet, hogy én rontottam el valamit....

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-09-07 15:07

Xevronixussor ! Az unokanővérem anyja, nem csak az én anyukám lehet, hanem : Anyukám húga férjének a nővére is, vagy apám bátyjának a feleségének nővére ... Lehet még fokozni ! Mosolyogj egyet és bólints rá !!! :D

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-09-07 14:59

Annyira szereti a családom ezt a finom sajtos csigát ! A receptet többször is kinyomtattam, mert ha elveszíteném, biztos,ami biztos alapon... így meglesz !

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-07-22 16:19

Szia, a story-ban szereplő unokatestvéred nagynénje nem más, mint az anyukád! :)

Kat
Kat Thu, 2010-07-08 12:46

Én már néhányszor megsütöttem, nagyon-nagyon finom! Köszi a receptet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-06-15 10:06

Köszi a receptet, tényleg fantasztikus! csak nekem sülés közben némelyikből kifolyt a margarin, hogy akadályozhatnám ezt meg?

Gerzsó
Gerzsó / Gerzsó Mon, 2010-06-07 01:09

Már kétszer megsütöttem, jelenleg a családban ez a kedvenc sós.
Köszönet a receptért, Zsóka néni

yooshi
yooshi Sun, 2010-05-02 23:10

Megcsináltam!!
Nagyon egyszerű, gyors, és igazán finom! A kollégáim azonnal kérték a receptet, anyukámnak is megadtam, tetszik neki, mert jól fagyasztható. Sőt pár darabot frissen, s fagyasztva a rudat vittem ex anyósomnak, hogy tudjon sütni magának, ha megkíván valami finomat.

cic17
Sarkadi Csilla / cic17 Sat, 2010-04-03 15:38

Jó kis recept, köszi! Én annyit variáltam rajta, hogy a felébe sajtkrémet, a másikba a nálunk tradicionális tarjakrémet tettem: füstölt tarja ledarálva, bele annyi tejföl, hogy kenhető legyen, ízlés szerint őrölt bors, mustár és majoranna. (Ezt a tölteléket szoktam sós palacsintába is tölteni, amit aztán kirántok. Macerás, de finom.)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-03-24 01:05

A köménymagot mivel lehetne helyettesíteni?

szuszi
Jolán / szuszi Mon, 2010-03-22 16:11

Készítettem már én is hasonló sajtosat, de túlságosan zsíros. Jóval kevesebb zsiradék kellene bele szerintem.

pircsi1
pircsi1 Thu, 2010-03-04 17:20

 Sziasztok
Ismerem ezt a receptet és én szoktam a töltelékbe tenni hol fokhagya maszát hol borsot ,majoranát bár milyen füszerrel izesithetitek ,és igy változatossá válik:)

szabzsan
szabzsan Sun, 2010-02-07 18:39

Köszi a receptet, nekem túl zsíros:( fele ennyi teavajjal bőven elég sztem...nekem beült a gyomromba 4 darab is:( Ezt leszámítva finom:)

1058
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
tejföl 15 dkg
tojássárgája 2 db
1 kávéskanál
sütőpor 0.5 csomag
köménymag 0 ízlés szerint
vaj 20 dkg
sajt 25 dkg
0 ízlés szerint