Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajttekercs 2. -tavaszi

Sajttekercs 2. -tavaszi
Sajttekercs 2. -tavaszi
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tavasszal, amikor már a könnyedebb, zöldséges ételekre vágyunk, kerül elő ez a recept.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A tölteléket kedvünkre formálhatjuk túróval vagy más zöldségekkel is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1.  A trappista sajtot alufóliába tekerjük, és forrásban levő vízbe tesszük kb. 20-25 percre, fedővel lefedjük, és elzárjuk alatta a gázt.
  2. 2 tojást megfőzünk keményre.
  3. Amíg főnek a tojások, összevágjuk a retket, a hagymát, a petrezselyemzöldet.
  4. A főtt tojásokat összetörjük, majd hozzákeverjük a puha vajat, tejfölt és az összevágott zöldségeket. Majd fűszerezzük sóval, borssal.
  5. Ha a sajtunk eleget állt a vízben, akkor kivesszük, és sima felületen vékonyra, téglalap alakúra nyújtjuk.
  6. A sonkánkkal lefedjük a sajtot, majd a töltelékünket is rákenjük.
  7. Szorosan feltekerjük, és hűtőbe tesszük legalább egy éjszakára.
  8. Másnap vékonyan szeleteljük, és fogyasztható.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 32 958
elküldve: 3
receptkönyvben: 684
elkészítve: 21/29
Facebookon megjelent: -

szakács

Lezsik

Mióta szakács: 2009.09.21.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét
mikor: reggeli, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
kategória: tapas
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sajttekercs retekkel és újhagymával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mari_posa
Mari_posa Sat, 2014-12-20 16:54

Elsö sajttekercsemet szeretnem elkesziteni, es nem tudom, hogy erre melyik sajt fele lenne a legmegfelelöbb. Minden sajttekercs gazdaja mast mond, nem tudom melyik mellett döntsek.

gyurma13
gyurma13 Thu, 2011-04-14 21:50

Kedves Lezsik!

Megcsináltam a tekercset,de sajnos nem sikerült! Az egy csomag retek szerintem sok lett volna,ezért nem tettem bele csak 3 közepest, az 5 helyett(mivel 1 csomagban 5 db van)és még így sem lett jó!! Az a baj,hogy a retek vizet eresztett,és eláztatta az egészet!!!! Vagy nem írtad le,hogy max egy fél retket tegyünk bele,vagy az maradt ki,hogy előtte sózzuk be a retket!!Én nem tudom Neked hogyan lett olyan mint a képen,de azokkal a mennyiségekkel amiket írtál nem lesz olyan!!Sajnos csak utólag vagyok ilyen okos,de elég bosszantó,mert vendégvárónak készült,és nem volt egy olcsó mulatság!!

lezsik
Lezsik / lezsik Thu, 2011-04-14 22:49

Kedves Gyurma13!

A képen látható tekercs a felsorolt hozzávalókból készült el. Nem sóztam a retket, nem raktam bele kevesebbet sem. Sőt azt is tudom, hogy egy csomag 5 db, és én mindet bele szoktam tenni.

Egyébként nem árt tudni a retekről, hogy ha meglocsolják, és pár órán belül leszedik, akkor nagyon magas lesz a víztartalma. Emiatt én csak megbízható helyről veszem hozzá a retket, és soha nem a legnagyobbakat, hanem közepes méretűeket.

A másik dolog, ami sajnos lazíthatta a töltelék részét, a tejföl. Ha megkevert tejfölt adsz hozzá, akkor a töltelék lazább lesz, mert a tejföl kettéválik, és savót ereszt. Ez a savó pedig szintén áztathatja a tekercset.

anyamaci 22
anyamaci 22 Wed, 2011-03-23 15:12

Hű,kedves Lezsik,ezt biztosan szeretni fogjuk!Annyira jól néz ki,köszönöm,hogy megosztottad velünk ezt a finomságot:)))
Üdvözlettel:anyamaci

490
trappista sajt 30 dkg
sonka 15 dkg
vaj 5 dkg
retek 5 db
újhagyma 5 db
tejföl 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 2 db
petrezselyem 1 csokor