r
Nosalty Logó

Parmezános omlett

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Parmezános omlett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 357 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 715 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    412 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1349.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    489 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    453 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 357 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45 g

Zsír

  • Összesen
    53.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    825 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2698.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    765 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    806 mg
  • Nátrium
    977 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    375 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    678 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    600 mg
  • Retinol - A vitamin:
    594 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    906 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    1256 micro
Összesen 715 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    892 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat a tejszínnel "mini habverővel" alaposan felverjük. Sózzuk, borsozzuk, és a parmezán 2/3-át belekeverjük. A paradicsomot vékony karikákra vágjuk.
  2. Egy közepes átmérőjű teflon serpenyőben felforraljuk a vajat, beleöntjük a tojásmasszát, tetejére rakjuk a paradicsomkarikákat.
  3. Redukáljuk a hőmérsékletet, és lukacsos sütőfedővel lefedjük. Kocsonyásodásig sütjük.
  4. Előmelegített tányérra csúsztatjuk, és megszórjuk a maradék sajttal, a durvára tépkedett bazsalikom levelekkel és a felkarikázott olívabogyókkal.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2359
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 04.

Ajánló

Tűzhelye válogatja, ezért nehéz pontos adatot megjelölni: én elektro tűzhelyen 3. fokon kocsonyásítottam. Pl. vajas pirítóst adunk mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Parmezános omlett
Marti48 317 recept

A változatosság kedvéért így is fel lehet dolgozni 4 db tojást. Erre törekedvén született ez az egyszerű és gyorsan elkészíthető variáns. Hidegen is finom, előételnek, party snack-nek is tálalható. Az adott mennyiség felhasználásával szükség szerint több lepénykét készíthetünk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek