r
Nosalty Logó

Padlizsános rántotta reszelt sajttal

Marti48
Padlizsános rántotta reszelt sajttal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

333
Kalória
23.1g
Fehérje
16g
Szénhidrát
19.8g
Zsír
241.3g
Víz
377.1g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
6.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 333 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 669 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    377 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1344.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    391 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    415 mg
  • Nátrium
    443 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    241.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    475 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1371 micro
Összesen 333 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    754 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2689.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    781 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    829 mg
  • Nátrium
    886 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    482.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    489 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    604 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    950 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2742 micro
Összesen 669 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    360 micro
Összesen 88 kcal

Elkészítés

  1. Megmossuk, letöröljük a padlizsánt, és ízlés szerint felszeleteljük. 15-20 percre besózzuk, majd konyhai papírral jól leitatjuk. A póré zöldjét jó alaposan lemossuk, vigyázva, hogy ne maradjon rajta homok. (A zöldje intenzívebb ízű, és attraktívabb is, mint a fehér része). A fokhagymát pici kockákra aprítjuk.
  2. Felhevítjük az olívaolajat. 1-2 percig megforgatjuk benne a pórét, majd hozzáadjuk a padlizsánt, és puhára pároljuk. Kevergessük meg időnként, nehogy odasüljön. A legvégén beleszórjuk a fokhagymát. A felvert tojásokkal felöntjük az egészet, és kocsonyásodásig sütjük, időnként megkevergetve.
  3. Azonnal tálaljuk, tetejét megszórjuk ízlés szerinti mennyiségű parmezánnal. Gardírozzuk citrommal meglocsolt paradicsomszeletekkel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 10 p

Maradék padlizsánból készítettem ezt az egyszerű, laktató rántottát.

További receptek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Meggyes aprógombóc

Nyáron megannyi gyümölcsös gombócot készítünk, bár e téren a tudomány általában megáll a baracknál és a szilvánál. Pedig egy sor másik szezonális finomság is akad, amit ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...