r
Nosalty Logó

Padlizsános rántotta reszelt sajttal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Padlizsános rántotta reszelt sajttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 333 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 669 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 88 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    377 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1344.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    391 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    415 mg
  • Nátrium
    443 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    475 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1371 micro
Összesen 333 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    754 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2689.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    781 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    829 mg
  • Nátrium
    886 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    482.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    489 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    604 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    950 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2742 micro
Összesen 669 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    360 micro
Összesen 88 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megmossuk, letöröljük a padlizsánt, és ízlés szerint felszeleteljük. 15-20 percre besózzuk, majd konyhai papírral jól leitatjuk. A póré zöldjét jó alaposan lemossuk, vigyázva, hogy ne maradjon rajta homok. (A zöldje intenzívebb ízű, és attraktívabb is, mint a fehér része). A fokhagymát pici kockákra aprítjuk.
  2. Felhevítjük az olívaolajat. 1-2 percig megforgatjuk benne a pórét, majd hozzáadjuk a padlizsánt, és puhára pároljuk. Kevergessük meg időnként, nehogy odasüljön. A legvégén beleszórjuk a fokhagymát. A felvert tojásokkal felöntjük az egészet, és kocsonyásodásig sütjük, időnként megkevergetve.
  3. Azonnal tálaljuk, tetejét megszórjuk ízlés szerinti mennyiségű parmezánnal. Gardírozzuk citrommal meglocsolt paradicsomszeletekkel.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 4564
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Padlizsános rántotta reszelt sajttal
Marti48 317 recept

Maradék padlizsánból készítettem ezt az egyszerű, laktató rántottát.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek