r
Nosalty Logó

Párizsi soufflé karamellöntettel

Noémifőz
Párizsi soufflé karamellöntettel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A souffléhoz

Az öntethez

403
Kalória
4.6g
Fehérje
44.4g
Szénhidrát
23.6g
Zsír
48.7g
Víz
137.6g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
40.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A souffléhoz

Az öntethez

Összesen 403 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A souffléhoz

Az öntethez

Összesen 1610 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A souffléhoz

Az öntethez

Összesen 321 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 403 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    94.4 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    550 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    988.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    412 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    177.8 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    195 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    687 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    676 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    511 micro
Összesen 1610 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 321 kcal

Elkészítés

A souffléhoz

  1. Vajazzunk ki négy darab 7,5 cm átmérőjű szufléformát, és melegítsük elő a sütőt 240 fokra.
  2. A tojásokat válasszuk ketté.
  3. A csokoládét és a vajat a csipet sóval tegyük egy tálba, és kezdjük el gőz fölött olvasztani. Mikor már homogén, vegyük le a vízgőzről, és fakanállal keverjük bele a tojássárgáját.
  4. A fehérjéből verjünk kemény habot úgy, hogy apránként hozzáöntjük az ízesítetlen feketekávét, majd a habot keverjük a csokoládés alapba.
  5. Adjuk hozzá a lisztet, keverjük el.
  6. Töltsük a keveréket a szuflétálakba (nem kell sajnálni, tele lehet tölteni bátran:) ).
  7. Végül 240 fokon alsó-felső sütésen, légkeverés nélkül sütjük pontosan 5 perc 30 másodpercig.
  8. Egy-két percig hagyjuk hűlni, és az öntettel tálaljuk.

Az öntethez

  1. A cukrot egy edényben keverjük el a vízzel.
  2. Kis lángon melegítsük, amíg a cukor fel nem olvad. Nem szükséges keverhetni, nem ég le, viszont oda kell figyelni.
  3. Amikor a cukor megolvad, nagyobb lángon karamellizáljuk.
  4. Amikor eléri a karamellszínt (lehet világosabb, picit sötétebb ízlés szerint), vegyük le a tűzről, és keverjük bele a csipet sót, a vajat, a tejszínt.
  5. Tegyük vissza a tűzre, és alacsony lángon kevergessük, amíg nem kapunk egy szép homogén öntetet. Érdemes picit hűlni hagyni, mert frissen nagyon folyékony.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 5 p
  • Sütés hőfoka: 240 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 7,5×4

A soufflé az egyik kedvenc desszertem, viszont nagyon oda kell rá figyelni, hogy szép kérget kapjon, viszont a belseje kellemesen folyós legyen. A másik nagy kedvencem a párizsi kocka volt kiskoromban, azzal a finom kávés ízű töltelékkel. Ezt a kettőt igyekeztem keresztezni ebben a receptben. A karamellöntettől pedig még elegánsabb lesz ez a nagyszerű édesség. 

További receptek

Epres vargabéles

Szeretjük a vargabélest, ugye? Akkor ugyan miért ne szerethetnénk annyira, hogy tavasz végén és nyár elején teletömjük friss eperrel és eperlekvárral? A túrónak amúgy is fantasztikus ...

Lakos Benedek

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...