Nosalty Logó

Mandulás cukormentes szuflé

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mandulás cukormentes szuflé
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 605 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 2418 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 377 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    595.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 605 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    51.4 g

Zsír

  • Összesen
    183.3 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    943 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2381.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    1094 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.9 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    996 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    640 mg
  • Retinol - A vitamin:
    981 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1006 micro
Összesen 2418 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 377 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat és az étcsokoládét összeolvasztjuk. (Anagyok azt mondják, hogy vízgőz fölött, hogy a csokoládé meg ne égjen, de nekem még egyszer sem égett meg úgy sem, hogy simán a kislábosban olvasztottam.:))
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  3. A cukrot és a tojásokat olyan habosra verjük, hogy szinte már majdnem fehér legyen.
  4. A tojáshabot a közben kicsit kihűlt vajas csokoládémasszához keverjük, hozzáadjuk a darált mandulát.
  5. A szufléformákat kivajazzuk, és a masszát beletöltögetjük.
  6. Kb. 15 perc alatt alul-felül sütéssel készre sütjük, így belül még finom folyós, kívül viszont kérges lesz.
  7. Valamilyen savanykás lekvár vagy vanília fagylalt nagyon jól passzol hozzá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 9827
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Imádom a szuflét, többféle receptet kipróbáltam már, de ez a mandulás verzió azt hiszem a legeslegfinomabb!!!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

El?ször csináltam csoki szuflét , nagyon finom lett! Bár a formákból nem tudtam szépen kifordítani ?ket... de az íz a lényeg. :) És épp egy uzsonnára való szénhidrátot tartalmaz egy adag, így külön köszönöm a receptet!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.