r
Nosalty Logó

Mandulás cukormentes szuflé

NS
Mandulás cukormentes szuflé
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

605
Kalória
12.9g
Fehérje
37.7g
Szénhidrát
45.8g
Zsír
42.3g
Víz
235.8g
Koleszterin
4.2g
Élelmi rost
13.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 605 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 2418 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 377 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    595.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 605 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    51.4 g

Zsír

  • Összesen
    183.3 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    943 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2381.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    1094 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    150.9 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    169.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    996 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    640 mg
  • Retinol - A vitamin:
    981 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1006 micro
Összesen 2418 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 377 kcal

Elkészítés

  1. A vajat és az étcsokoládét összeolvasztjuk. (Anagyok azt mondják, hogy vízgőz fölött, hogy a csokoládé meg ne égjen, de nekem még egyszer sem égett meg úgy sem, hogy simán a kislábosban olvasztottam.:))
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  3. A cukrot és a tojásokat olyan habosra verjük, hogy szinte már majdnem fehér legyen.
  4. A tojáshabot a közben kicsit kihűlt vajas csokoládémasszához keverjük, hozzáadjuk a darált mandulát.
  5. A szufléformákat kivajazzuk, és a masszát beletöltögetjük.
  6. Kb. 15 perc alatt alul-felül sütéssel készre sütjük, így belül még finom folyós, kívül viszont kérges lesz.
  7. Valamilyen savanykás lekvár vagy vanília fagylalt nagyon jól passzol hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Imádom a szuflét, többféle receptet kipróbáltam már, de ez a mandulás verzió azt hiszem a legeslegfinomabb!!!

További receptek

Epres vargabéles

Szeretjük a vargabélest, ugye? Akkor ugyan miért ne szerethetnénk annyira, hogy tavasz végén és nyár elején teletömjük friss eperrel és eperlekvárral? A túrónak amúgy is fantasztikus ...

Lakos Benedek

Édes darafelfújt

Aki imádja a tejbegrízt, a belőle sütött légies felfújtért egyszerűen oda lesz meg vissza. Az alábbi citromos verzió csak egy csodásan egyszerű alapötlet, a tejbegrízt mással is ...

Lakos Benedek

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek