r
Nosalty Logó

Ízletes alma francia sapkában

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Paskó atya konyhája
Ízletes alma francia sapkában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 474 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3777 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.1 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 474 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.5 g

Zsír

  • Összesen
    173.5 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    935 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2476.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    678 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    958 mg
  • Nátrium
    476 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    512.9 g
  • Cukor
    416 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1444.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1038 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    685 mg
  • Retinol - A vitamin:
    981 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    559 micro
  • β-crypt
    176 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1406 micro
Összesen 3777 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet felforrósítjuk a vaníliával. Két tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzákeverjük a lisztet is, és a forró vaníliás tejet ráöntjük, visszatesszük a lehalkított tűzhelyre, és nagyon óvatosan, habverővel, gyorsan kevergetve lassan besűrűsítjük. Ez lenne a cukrászkrém alapja.
  2. Levesszük a tűzhelyről, és hagyjuk, hogy enyhén kihűljön a krém.
  3. Közben 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük a 4 tojásfehérjét, amit óvatosan aláemelünk a langyos vaníliás cukrászkrémünkbe, vigyázva, hogy a habos állaga megmaradjon, mert az fogja megemelni a szuflénkat. Minél több levegő, annál légiesebb szuflé!
  4. Már korábban az almák tetejét késsel levágjuk, és a közepüket kivájjuk. Vajat olvasztunk, és egy kevés Calvadosszal (más gyümölcspárlattal is jó) elkeverve megkenjük az almák kivájt belsejét, és 9 percre betoljuk a 180 fokos sütőbe, ahol elősütjük az almákat. Erre a célra jó keményebb húsú, édes almákat választani.
  5. A kivájt közepű almákba egy kiskanálnyi házi készítésű eperdzsemet és porcukorral édesített darált diót szórunk. Akár a dzsemet össze is keverhetjük a dióval, és kiskanállal beletehetjük az alma közepébe.
  6. Evőkanál segítségével a kivájt almák belsejét megtöltjük felvert habbal úgy, hogy kipúposodjon az almából. A tetejét szitával szórjuk meg porcukorral. Gyorsan kell dolgozni, hogy minél előbb visszakerüljön a habos alma a sütőbe, ahol a meleg hatására megemelkedik a hab.
  7. A desszertünket közvetlenül a tálalás előtt kell kisütni. Mint egy elegáns francia sapka fog a vaníliás hab megemelkedni. Míg a vendégek a főételt eszik, addig egy-egy 10-15 perces akciót igényel a konyhában. DE MEGÉRI!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1517
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 21.

Ajánló

Azoknak ajánlom, akik nem félnek a konyhai kihívásoktól, és szeretik vendégeiket elkápráztatni! 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Paskó atya konyhája 14 recept

Egy ötlet, hogyan lehet az almát tölteni. Flancoljunk egy kicsit, kápráztassuk el vendégeinket. A szuflét vagy szufflét, esetleg soufflét, magyarul felfújtat általában a francia konyha csúcsának, a desszertek legelegánsabbikának tartják, és mint ilyentől, félnek. Pedig ami sznobnak hangzik, az nem feltétlenül bonyolult, sőt. Egyszerű, szép, hatásos desszert vagy előétel, amit bárki el tud készíteni, akinek már megvolt a sima piskóta. Az ilyen típusú ételekre mondják a gasztronómiai magazinok, hogy légies: és valóban, a szuflé lényege a levegő. A tojásfehérjébe levegőt juttatunk azzal, hogy felverjük, ami aztán kiemeli a formából, és jó esetben azután sem illan el azonnal, hogy kivettük a sütőből, ezzel pedig elejét és végét vettük a rejtélynek. A jó szufléhoz sok levegő kell, és ezt az almába töltve egy nagyon finom, elegáns desszertet kapunk, ráadásul elég lesz a tányért elmosogatni, nem kell hozzá a szufléformákat is. Hát nem éri meg?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek