Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Parajos - besameles krumplitorta

Parajos - besameles krumplitorta
Parajos - besameles krumplitorta
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom köret húsok mellé. De önmagában fogyasztva is kitűnő étel.

hozzávalók / 4 adag

A krumplitortához

A besamelmártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit héjában feltesszük főni.
  2. Elkészítjük a besamelmártást. Megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, egy picit lepirítjuk és fokozatosan egy habverő segítségével hozzáöntjük a tejet. Sózzuk, borsozzuk, reszelünk hozzá szerecsendiót.
  3. A parajt hozzáadjuk, és további 5 percig főzzük, a végén belenyomjuk a fokhagymát.
  4. A főtt krumplit meghámozzuk, vastag karikára vágjuk, beletesszük egy kapcsos tortaformába, jól megsózzuk, és ráöntjük a besameles parajt. Ráreszeljük a sajtot és előmelegített sütőben megsütjük. Hagyjuk kihűlni, összeállni, kb. 1-1,5 órát.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 24-26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 525
elküldve: 4
receptkönyvben: 167
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

spenótos krumplitorta besamell mártással, parajos-besamelles burgonyatorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fekete kökörcsin
Fekete kökörcsin Sat, 2017-03-18 10:23

Miért kell kihűteni 1-1,5 óra hosszat és állni hagyni? Ha köretként szeretném húshoz tálalni, akkor nem hidegen akarom a köretet mellé!

454
burgonya 1 kg
spenót 10 dkg
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
parmezán sajt 10 dkg
vaj 5 dkg
finomliszt 5 dkg
tej 5 dl
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint