Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hajdú káposzta

Hajdú káposzta
Hajdú káposzta
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan elkészül. Egy friss szelet kenyérrel nagyon finom laktató étel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Hagymát felkockázzuk, olajon megdinszteljük.
  2. Meghintjük pirospaprikával, majd hozzáadjuk a megmosott savanyú káposztát.
  3. Felengedjük csirkealaplével, és főzzük.
  4. Hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt.
  5. Tejfölt kikeverjük a liszttel, és behabarjuk a káposztát.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 16 807
elküldve: 4
receptkönyvben: 176
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1102 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kolbászos káposztás egytálétel, savanyú káposzta kolbásszal

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ancymancy
ancymancy / ancymancy Mon, 2014-09-01 21:44

Én egy régebbi szakácskönyvben olvastam, ott pl. káposztafőzeléknek hívták. Isteni finom, olcsó recept :)

nima
nima Mon, 2013-01-28 16:00

Kedves Csilla!
Nagyon régen főztem meg ezt az ételt, így el is feledkeztem róla. A párom egyik nap megemlítette, hogy néhány éve én ezt már főztem és izlett neki. Gyorsan elkezdtem keresni a receptet és a Tiedet találtam. Megnéztem a többi receptedet is és nagyon tetszenek! Már nem vagyok mai csirke, de még mindíg vevő vagyok a jó receptekre, és Nálad is találtam jó párat.
Köszi! Nima Nagykanizsáról.

stef
stef Thu, 2012-11-15 18:59

vegig olvastam a vitak csatajat itt.... velemenyem nagyon primitiv ember visekedik igy mint te EperUk ..
vagy csak az aki ki akar tünni es a kissebseg erzeset mashogy nem tudja leküzdeni ...
a keped utan is csak ezt az iteletet tudom mondani rolad ...

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2012-10-30 23:30

Csilla!
A recept gyors, savanyú káposztás ételt ad.
Lehet, hogy ha nincs otthon hús,- manapság ez sokaknál előfordulhat,sőt, a kolbász is sokszor kérdéses alapanyag - elég egy szál kolbász és mégis valami ízes, laktatósabb ételt kaphat, aki elkészíti.
A kömény az eleve van a savanyú káposztába, meg babérlevél is,- aki akar, az persze lehetősége van, rakjon még bele, ahogy bármi mást is, fokhagymát, babérlevelet, húst, ami az ő és családja szájíze.

evavica
evavica Thu, 2012-10-18 22:52

Hat tolem piripocsi kaposztanak is hivhatjak, akkor is nagyon finom!!!! :-)
Koszonom Csilla hogy felraktad ezt a receptet, ilyen egyszeru, kolbaszos kaposzta receptet kerestem pont. En tettem bele fokhagymat is, meg babarlevelet, ugyhogy barki tehet barmit szajaize szerint egy etelbe, nem szentiras hogy egyfajta etelbe mit lehet csak tenni vagy mit nem! Az alap iz a lenyeg, es az fantasztikus volt fustolt kolbasszal!
Halas koszonet a receptert es sok sikert kivanok!
Eva

Salamon Csilla
Salamon Csilla / Salamon Csilla Sun, 2012-10-14 10:28

Eperuk!Már "nagyon hiányoztál"!!!Miért nézed meg a receptjeimet ha nem tetszik?????Meglepődnél ha én is receptjeid alá írogatnék és az észt osztanám neked.De az sem hülye aki hallgat:))))

EperUK
EperUK / EperUK Mon, 2012-10-29 01:51

Salamon Csilla! Már "nagyon hiányoztál"!!! igen primitív megjegyzésedre inkább nem reagálnék. Azért nézem meg a receptjeidet, (ahogy sokan másokét is) mert, érdekel. Nem lepődnék meg, ha a receptjeim alá írogatnál, mert a "hozzászólás" lehetőség erre a célra hívatott. De, bocs, ha a te receptjeidet csak ajnározni lehet...de a te példádat nem követem inkább, és nem süllyedek le a te szintedre, és nem céloznék olyasmire, hogy aki negatív hozzászólásokkal illet, téged és a receptjeidet csak "hülye" lehet;)

Boribon
Boribon / Boribon Fri, 2012-10-12 04:06

Mi a problema a csirke-alaple+kolbasz komboval?! Szerintem tok jol hangzik, pedig en nem vagyok hus-rajongo.

EperUK
EperUK / EperUK Thu, 2012-10-11 23:20

Az eredeti receptben, disznóhús (sokan füstölt disznóhúst használnak) és köménymag is van. Csirkealaplé+kolbász??? Hát nem is tudom, elég meredek. Egyáltalán nem illik ebbe a receptbe. Az alapján, ahogy te készítetted úgy lett volna helyes elnevezni, hogy "Hajdú káposzta, ahogy én készítem".

ancymancy
ancymancy / ancymancy Mon, 2014-09-01 21:48

Kedves Tökéletesség, ajánlom, hogy a saját háza táján kapirgáljon. Én is olvasok recepteket, de ami nem tetszik, azt bezárom, és kész. Aki pedig veszi a fáradtságot, képet készít, pontos leírást ad a receptjéről, megoszt másokkal olyan dolgokat, amit ő talált ki és tökéletesített a saját szája íze szerint, annak elismerés jár, nem pedig pocskondiázás. Szerintem.

448
savanyú káposzta 80 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
kolbász 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
csirke alaplé 2 dl
tejföl 300 g
finomliszt 2 ek