r
Nosalty Logó

Paradicsomos tészta spárgával

Risi
Paradicsomos tészta spárgával
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

722
Kalória
30.9g
Fehérje
103.9g
Szénhidrátok
20.4g
Zsír
208.2g
Víz
61.5g
Koleszterin
7.1g
Rost
9.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 722 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2888 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 185 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1936.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    384 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    479 mg
  • Nátrium
    869 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    208.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    535 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    17369 micro
  • Lut-zea
    364 micro
Összesen 722 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.5 g

Zsír

  • Összesen
    81.7 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7747 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    352 mg
  • Kálcium
    1536 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    421 mg
  • Foszfor
    1915 mg
  • Nátrium
    3475 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    832.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    807 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1373 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    2140 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    69475 micro
  • Lut-zea
    1456 micro
Összesen 2888 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    497.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4465 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 185 kcal

Elkészítés

  1. A tésztát a szokásos módon sós, forrásban lévő vízben megfőzzük, és leszűrjük.
  2. A spárgát, ha szükséges megpucoljuk, 2-3 cm-es darabokra vágjuk, és sós, cukros (kicsit kell beletenni), forrásban lévő vízben 10 percig főzzük. Leszűrjük, és félretesszük.
  3. Az olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd ráöntjük a paradicsomlevet (vagy a pürét és kis vizet). Sózzuk, teszünk rá kis kakukkfüvet, és jócskán megszórjuk oregánóval. Összeforraljuk. Ha túl sok lé van rajta, akkor elforraljuk, míg sűrű nem lesz.
  4. Ha kész, hozzáöntjük a kifőtt tésztát, és összekeverjük a szósszal, majd hozzáadjuk a spárgákat, és óvatosan belekeverjük. Díszítésnek egy-két spárgafejet félretehetünk.
  5. Tálaláskor reszelt sajttal megszórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 40 perc

Szeretem ezt a paradicsomos tésztát, de leginkább az oregánó ízét, és ezt bolondítottam meg a spárgával, de nélküle is nagyon finom.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...