r
Nosalty Logó

Fokhagymás-brokkolis tészta joghurtöntettel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
doriri
Fokhagymás-brokkolis tészta joghurtöntettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Párolt brokkoli és tészta

Joghurtöntet

Összesen 802 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Párolt brokkoli és tészta

Joghurtöntet

Összesen 1606 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Párolt brokkoli és tészta

Joghurtöntet

Összesen 146 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1081.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    494 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    249.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    724 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    551 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2173 micro
Összesen 802 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    67.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2162.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    497 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    987 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    311.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    498.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    308 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    310 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1447 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1102 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4346 micro
Összesen 1606 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    397 micro
Összesen 146 Kcal

Hozzávalók

Párolt brokkoli és tészta

Joghurtöntet

Elkészítés

Párolt brokkoli és tészta

  1. Rakjuk fel főni a sós vizet a tésztához.
  2. Amíg felforr a víz, szedjük rózsáira a brokkolit és mossuk meg őket.
  3. Rakjunk fel kevés vizet forrni, amiben a brokkolit fogjuk párolni.
  4. Dobjuk a brokkolikat a forró sós vízbe és reszeljük rá a fokhagymákat.
  5. Ha a tészta vize is felforrt, akkor rakjuk bele a száraz tésztát.
  6. Amíg főnek az ételek, fogjuk a szójajoghurtot és keverjük össze az összes többi hozzávalóval.
  7. Ha elkészültek, akkor öntsük le a vizet a tésztáról és a brokkoliról is. Tálaljuk a tésztát a brokkolival és az öntettel.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1668
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 24.

Receptkategóriák

Fokhagymás-brokkolis tészta joghurtöntettel
doriri 9 recept

A kedvenc tésztaételeim egyike ez a rendkívül alacsony zsírtartalmú, könnyű, vegán étel. Rendkívül gyorsan elkészíthető, így gyakran eszem ilyet, ha összesen csak egy órám van az evésre és a főzésre.

Hozzávalók

Párolt brokkoli és tészta

Joghurtöntet

Címlapról ajánljuk

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.

Nosalty

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!