r
Nosalty Logó

Paradicsomos tészta 4.

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
mani
Paradicsomos tészta 4.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 700 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1402 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 152 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1475.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    515 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    267 micro
  • β-karotin
    1645 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    20815 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 700 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2950.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    772 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1031 mg
  • Nátrium
    689 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    589.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    493 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    689 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    534 micro
  • β-karotin
    3291 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    41629 micro
  • Lut-zea
    754 micro
Összesen 1402 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    359 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4540 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 152 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Odatesszük a tésztát főni.
  2. A paradicsomokat megszabadítjuk a héjuktól, és felkockázzuk őket.
  3. Egy serpenyőben egy kanálnyi vajat megolvasztunk, beledobjuk a paradicsomkockákat, és megsózzuk.
  4. Ha levet eresztett, akkor hozzákeverjük a sűrített paradicsomot és a tészta főzővizéből 2-3 evőkanállal.
  5. Hozzáadjuk a fűszereket, 2-2 kiskanál bazsalikomot és majorannát, és 1 kiskanál oregánót, valamit borsot ízlés szerint.
  6. Fedő alatt lassan összeröttyintjük, hozzáadjuk a tésztát, és adunk hozzá egy leheletnyi reszelt parmezánt is.
  7. Megpirítjuk, és frissen tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 49
  • Össznézettség: 20187
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Imádom a paradicsomot. és a tésztát. Lehet olasz földre kellett volna születnem. Szummázva, sokat kísérletezem e két alapanyag kombinálásával, és ez az egyik legjobban sikerült kísérletem.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.