r
Nosalty Logó

Paradicsomos-gorgonzolás sertésszelet

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Paradicsomos-gorgonzolás sertésszelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A mártáshoz

A hús elősütéséhez

A forma kikenéséhez

Összesen 864 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A mártáshoz

A hús elősütéséhez

A forma kikenéséhez

Összesen 1726 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A mártáshoz

A hús elősütéséhez

A forma kikenéséhez

Összesen 182 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    68.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2199.5 g
  • Cink
    103 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    1098 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    315.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    255 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    325 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 864 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.2 g

Zsír

  • Összesen
    136.6 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    445 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4399 g
  • Cink
    206 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    602 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    1145 mg
  • Nátrium
    2195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    630.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    566 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    511 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    649 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    27790 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 1726 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462.1 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2919 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 182 Kcal

Hozzávalók

A mártáshoz

A hús elősütéséhez

A forma kikenéséhez

Elkészítés

A mártáshoz

  1. A kétféle hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd 1 ek olívaolajban üvegesre dinszteljük.
  2. Felöntjük a paradicsommal és a tejszínnel, belemorzsoljuk a gorgonzolát, sóval, borssal és zsályával ízesítjük. Felfőzzük.
  3. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, majd megforgatjuk a lisztben. A maradék olívaolajban oldalanként 2-2 percig elősütjük.
  4. A mártás felét egy vajjal kikent tűzálló tálba öntjük, ráhelyezzük a hússzeleteket, ráöntjük a maradék mártást.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 90 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2629
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A mártást ízesíthetjük ízlés szerint egy kis cayenne borssal is.

Hozzávalók

A mártáshoz

A hús elősütéséhez

A forma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!