Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsom caprese ahogy Barny készíti

Paradicsom caprese ahogy Barny készíti
Paradicsom caprese ahogy Barny készíti
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez nem az eredeti recept. Van aki csak olívaolajat használ és fűszereket, nekem így jobban ízlik.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Vajas pirítóssal tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vékony karikára szeletelt paradicsomunkhoz hasonló vastagságú mozzarella szeleteket készítünk. Szépen rétegelve (1 paradicsom,1 mozzarella szelet) üvegtálra helyezzük.
  2. Mixelő edénybe beletesszük az olajat, az ecetet és a mustárt. Botmixer segítségével sűrűn folyós mártást készítünk belőle. Majd hozzáadjuk a bazsalikom leveleink felét, a mézet és az ízesítőanyagainkat. Ismét átmixeljük, és már önthetjük is az előkészített salátánk tetejére.
  3. Maradék bazsalikom levéllel és finomra vágott lilahagymával díszítjük.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 875
elküldve: 0
receptkönyvben: 46
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Barny

Mióta szakács: 2013.01.19.
35 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: hideg előétel
konyha: olasz
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

paradicsomsaláta, mozzarellás paradicsomsaláta, lilahagymás-bazsalikomos caprese, capri saláta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

selyempor
selyempor Thu, 2017-01-12 22:43

Nagyon szeretem ezt a receptet, gyakran készítem; köszönet érte!
Paradicsomból és mozzarellából csak a töredékét vagdosom össze egyszerre - kettőnkre - viszont az öntetet a receptben megadott mennyiségből készítem, hűtőben sokáig eláll.

382
paradicsom 1000 g
mozzarella 500 g
olívaolaj 200 ml
balzsamecet 150 ml
bazsalikom 1 csokor
mustár 1 ek
méz 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
lila hagyma 2 közepes db