r
Nosalty Logó

Kolozsvári szalonnás sertéspörkölt

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Kolozsvári szalonnás sertéspörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Pörkölt

Köménymagos főtt burgonya

Tálalás

Összesen 551 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Pörkölt

Köménymagos főtt burgonya

Tálalás

Összesen 3312 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Pörkölt

Köménymagos főtt burgonya

Tálalás

Összesen 107 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    38.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2690.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    2013 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    349.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 551 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    233.7 g

Zsír

  • Összesen
    179.2 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16145 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    485 mg
  • Foszfor
    2902 mg
  • Nátrium
    12078 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    2098.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    417 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    841 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    355 micro
  • β-karotin
    2108 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    7720 micro
  • Lut-zea
    1359 micro
Összesen 3312 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    522.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    250 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 107 Kcal

Hozzávalók

Pörkölt

Köménymagos főtt burgonya

Tálalás

Elkészítés

Pörkölt

  1. A hagymát apróra vágjuk. A paradicsomot és a paprikát meghámozzuk, majd felkockázzuk őket, de előtte a paprikából eltávolítjuk a magokat, "kicsumázzuk". A combot körülbelül 2x2 cm nagyságú kockákra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, és cikkelyekre vagdossuk, és egy arra alkalmas edényben hideg vízzel "ellepve" félrerakjuk. A fűszereket külön előre kikészítjük. (Én szeretem előre ezt is letudni, és maximum pótolom a végén, ha kevés lenne.)
  2. Kevés zsiradékon a hagymát 5 perc alatt üvegesre pirítjuk, majd beletesszük a szalonnát, és azt is 5 perc alatt kicsit megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a paradicsomot, paprikát, valamint a fűszereket (babérlevél, kakukkfű, majoranna, só, bors, pirospaprika, gulyáskrém (én csemegét használtam, és pluszban adtam az alaphoz egy kávéskanál erős pistát), őrölt kömény, citromlé), és ezekből egy jó lecsós pörköltalapot készítünk 20 perc alatt.
  3. Amikor látjuk, hogy kezd egy kissé szétfőni, akkor jó az alap, és 20 perc alatt biztos sikerül, mert az idő lerövidítése érdekében hámoztuk meg a zöldségeket. Tehát, ha kész az alap, akkor beletesszük a húst. Első 10-15 percben forgatjuk, hogy egy picit megkapja, amitől pörkölt a pörkölt, majd enged annyi levet, hogy fedő alatt 45 perc alatt készre főjön. Persze ez változhat a hús jellegétől. Én szerencsére fiatal sertéscombot kaptam. A végén még pótolhatjuk a fűszereket, és engedhetjük elfőni a levét, ha nem elég sűrű a pörköltszaftunk.

Köménymagos főtt burgonya

  1. Az előre felcikkelyezett burgonyát sós, köménymagos vízben megfőzzük forrástól számítva 10-15 perc alatt, de figyeljük a burgonyát, az a biztos.

Tálalás

  1. Savanyúságnak almapaprikát és csemegeuborkát ajánlok. Díszítésként megszórhatjuk a kitálalt ételt majorannával és pirospaprikával, valamint én egy babérlevelet is tettem a pörkölt tetejére, amint a képen is látható.:-)
  2. Jó étvágyat az ételhez!
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 8994
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 24.

Ajánló

Ha szeretjük a borokat, akkor a fehér- (száraz, félszáraz, testes, erős) és természetes száraz vörösborokat ajánlom az ételhez. Valamint, ha az ételhez is használtunk bort, akkor abból a fajtából ajánljunk a vendégnek külön fogyasztásra is.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A pörköltet mindenki ismeri. Nagyon finom étel, és nincs olyan ember a földön, aki nem szeretné. Remélem, ez a fajta is elnyeri a tetszéseteket.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Pörkölt

Köménymagos főtt burgonya

Tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek