Nosalty Logó

Paprikás fusilli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Cafika
Paprikás fusilli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A szószhoz

A tésztához

Összesen 775 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A szószhoz

A tésztához

Összesen 1550 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A szószhoz

A tésztához

Összesen 72 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2458.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    1450 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    929 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    606 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    412 micro
Összesen 775 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    51.6 g

Zsír

  • Összesen
    64.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4916.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    779 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    861 mg
  • Nátrium
    2899 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1857.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    590 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    1212 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    823 micro
Összesen 1550 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    234 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 72 Kcal

Hozzávalók

A szószhoz

A tésztához

Elkészítés

A szószhoz

  1. A paprikát kimagozzuk, eltávolítjuk a csutkáját, majd 4 felé vágjuk, ezeket egy jó meleg serpenyőben olaj nélkül kicsit megpirítsuk, majd hűlni hagyjuk egy tányéron.
  2. Közben a paradicsomot megmossuk, kis kockákra metéljük.
  3. Megmossuk az olívabogyót, a kapribogyót is, meghámozzuk a fokhagymát.
  4. A paprikás serpenyőbe (picit várjunk vele, amíg kihűl) beleöntjük az olajat, majd ismét tűzre téve a serpenyőthozzáadjuk a fokhagymát, paradicsomot, kapri- és olivabogyót is.
  5. Közben körömnyi nagyságúra vágjuk a paprikát, ezt is hozzáadjuk a szószunkhoz, ízlés szerint sózzuk (vigyázzunk vele, főleg ha a kapribogyó is sóban volt eltéve), majd így lefedve 30 percig rotyogtassuk kis lángon.
  6. Majd feltesszük a tésztának való vizet is forrni, ha forr sózzuk, majd a tésztát az utasítás szerint készre, roppanósra főzzük.
  7. Összekeverjük a szósszal, azonnal tálaljuk, meghintjük reszelt parmezánnal.
  8. Aki szereti, őrölt chilit is hinthet rá (mint én :-).
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1719
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 24.

Ajánló

Akinek van még több ideje, az a paradicsomot forró, lobogó vízbe dobja pár másodpercig, majd utána hideg vízbe rakja, és meghámozhatja.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nincs különösebb sztori, most volt egy picit több időm :-), így a paprikát ezzel a pirításos módszerrel készítettem el. Ja, és a sárga paprika ott árválkodott egyedül a hűtőben, oliva és kapribogyó, paradicsom  mindig van itthon, így ez lett az végeredmény.

Hozzászólások

Hozzávalók

A szószhoz

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek