Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olívás-fetás pulykamell burgonyapürével

Olívás-fetás pulykamell burgonyapürével
Olívás-fetás pulykamell burgonyapürével
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vasárnapi, gyors ebédre tökéletes, melyet most saját készítésű görög joghurtos öntettel tálaltam, amely remekül kiegészíti a feta-olívabogyó ízét, és a nyári melegben hűsítő hatású.

hozzávalók / 6 adag

Olívás-fetás pulykamelltekercs

Burgonyapüré

ajánlat

Bármilyen évszakban fogyasztható, és elkészíthető más hússzeletekből is (pl. csirkemell).

Szólj hozzá!

elkészítés

Olívás-fetás pulykamelltekercs

  1. A pulykamelleket megtisztítjuk a hártyáktól, megmossuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A szeleteket folpackba burkoljuk és kiklopfoljuk. Utána ízlés szerint sózzuk és borsozzuk a húsok mindkét oldalát. Közben előmelegítjük a sütőt 180°C-ra.
  2. Sajtreszelőn lereszeljük a fetát, az olajbogyót szűrőn lecsepegtetjük, és vékony karikákra vágjuk. Majd a fetát és az olajbogyó-szeletkéket egy tálban alaposan összedolgozzuk.
  3. A hússzeleteket egymáshoz szorosan alufóliára helyezzük, majd a fetás-olívás elegyet egyenletesen eloszlatjuk rajta, utána feltekerjük, és alufóliával burkoljuk. Egy tepsibe ujjnyi vizet öntünk, és a roládot belehelyezzük, majd az előmelegített sütőben kb. 1 órát fóliában sütjük. Míg sül a hús, elkészítjük a burgonyapürét.
  4. Ha hús megsült, akkor kicsomagoljuk a fóliából, és felszeletelve tálaljuk. Ízlés szerint lehet a hús felszínét még pár percig grillezni is.

Burgonyapüré

  1. Megtisztítjuk (hámozzuk), megmossuk, majd kisebb kockákra vágjuk a krumplit, és annyi sós vízben tesszük fel főni, ami ellepi.
  2. Kb. 20 perc után, ha a burgonya megpuhult, leszűrjük, és krumplinyomóval (vagy turmixgéppel) pépesítjük.
  3. A lábasba visszatéve sózzuk (pici fehérbors is jól illik bele), elkeverjük benne a vajat, beleöntjük a tejet, és folyamatos kevergetés közben az egészet felforraljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 341
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Juhász István

Mióta szakács: 2020.05.30.
34 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

göngyölt hús, húsrolád

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

617
pulykamell 1 kg
feta sajt 35 dkg
olajbogyó 18 dkg
himalája só 0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
tejföl 1 ek
burgonya 1 kg
tej 3 dl
vaj 3 dkg
himalája só 0 ízlés szerint