r
Nosalty Logó

Sült pisztráng hordóburgonyával és tartármártással

NS
Sült pisztráng hordóburgonyával és tartármártással
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A pisztránghoz

A tartárhoz

A hordóburgonyához

A tálaláshoz

1804
Kalória
31.8g
Fehérje
45.8g
Szénhidrát
166.3g
Zsír
388.1g
Víz
265.9g
Koleszterin
6.2g
Élelmi rost
17.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A pisztránghoz

A tartárhoz

A hordóburgonyához

A tálaláshoz

Összesen 1804 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A pisztránghoz

A tartárhoz

A hordóburgonyához

A tálaláshoz

Összesen 3603 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A pisztránghoz

A tartárhoz

A hordóburgonyához

A tálaláshoz

Összesen 213 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    166.3 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4748.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    3998 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    388.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    622 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    219 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    295 micro
  • α-karotin
    1243 micro
  • β-karotin
    3290 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 1804 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    63.5 g

Zsír

  • Összesen
    332.5 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    144 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    99 g
  • Koleszterin
    532 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9496.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    948 mg
  • Nátrium
    7996 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    91.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    776.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1243 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    108 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    439 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    392 mg
  • Retinol - A vitamin:
    590 micro
  • α-karotin
    2485 micro
  • β-karotin
    6580 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    512 micro
Összesen 3603 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    556.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    146 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 213 kcal

Elkészítés

A pisztránghoz

  1. Először is a pisztrángot megtisztítjuk, megmossuk. Kívül-belül sózzuk, belülről enyhén borsozzuk.
  2. A citromokat alaposan megmossuk, majd az egyiket karikákra szeleteljük. A citromkarikákkal kibéleljük a pisztráng belsejét.
  3. Egy tepsibe helyezve, kevés folyadékot aláöntünk, alufóliával lefedjük. Behelyezzük a sütőbe, kb 160-170°C-on sütjük 15 percen át, majd a tetejéről levesszük az alufóliát, és így még 5-10 percig sütjuk.
  4. Ezalatt elkészítjük a hordóburgonyát. A burgonyákat vékonyan meghámozzuk, majd hordó alakúra formázzuk. Ezt puhára főzzük sós vízben, majd kevés petrezselyes vajon átforgatjuk.
  5. Ezután elkészítjük a tartárt. A tojássárgáját verni kezdjük, majd fokozatosan, vékony sugárban hozzáadjuk a napraforgó olajat. Ha megvan, hozzáadunk egy fél citromnak a levét, kb. 20 g porcukrot, 1 dl habtejszínt és 1 dl minőségi fehérbort.
  6. Az egészet ízlésesen tálaljuk. A sárgarépát meghámozzuk, majd vékony szeletet vágunk belőle. Meghajtjuk, a tálra helyezzük, majd a közepébe egy roston sült citromot helyezünk. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Minek a sztori. Csak csinálni kell. ;)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek