Sült pisztráng hordóburgonyával és tartármártással
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 26% Zsír
A pisztránghoz
A tartárhoz
-
10g tojássárgája32 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
3g só0 kcal
-
11g snidling3 kcal
A hordóburgonyához
-
150g burgonya87 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
A tálaláshoz
Összesen
1804
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 26% Zsír
A pisztránghoz
A tartárhoz
-
20g tojássárgája64 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
5g só0 kcal
-
21g snidling6 kcal
A hordóburgonyához
-
300g burgonya173 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
A tálaláshoz
Összesen
3603
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 26% Zsír
A pisztránghoz
A tartárhoz
-
1.2g tojássárgája4 kcal
-
14.9g napraforgó olaj132 kcal
-
1.2g citromlé0 kcal
-
1.2g porcukor5 kcal
-
5.9g habtejszín17 kcal
-
5.9g fehérbor5 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
1.2g snidling0 kcal
A hordóburgonyához
-
17.6g burgonya10 kcal
-
1.8g vaj13 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
A tálaláshoz
Összesen
213
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 31.8 g
Zsír
-
Összesen 166.3 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 50 g
-
Koleszterin 266 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4748.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 169 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 474 mg
-
Nátrium 3998 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.8 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 388.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 622 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 54 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 219 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 196 mg
-
Retinol - A vitamin: 295 micro
-
α-karotin 1243 micro
-
β-karotin 3290 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 256 micro
Összesen
1804
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 63.5 g
Zsír
-
Összesen 332.5 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 144 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 99 g
-
Koleszterin 532 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9496.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 337 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 156 mg
-
Foszfor 948 mg
-
Nátrium 7996 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.6 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 776.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1243 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 19 micro
-
E vitamin: 108 mg
-
C vitamin: 166 mg
-
D vitamin: 439 micro
-
K vitamin: 78 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 159 micro
-
Kolin: 392 mg
-
Retinol - A vitamin: 590 micro
-
α-karotin 2485 micro
-
β-karotin 6580 micro
-
β-crypt 43 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 512 micro
Összesen
3603
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 19.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 556.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 469 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 146 micro
-
β-karotin 386 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
213
kcal
Hozzávalók
A pisztránghoz
A tartárhoz
-
1 db tojássárgája
-
3 dl napraforgó olaj
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
20 g porcukor
-
1 dl habtejszín
-
1 dl fehérbor
-
5 g só
-
3 szál snidling
A hordóburgonyához
-
3 db burgonya
-
30 g vaj
-
petrezselyem ízlés szerint
-
só ízlés szerint
A tálaláshoz
Elkészítés
A pisztránghoz
- Először is a pisztrángot megtisztítjuk, megmossuk. Kívül-belül sózzuk, belülről enyhén borsozzuk.
- A citromokat alaposan megmossuk, majd az egyiket karikákra szeleteljük. A citromkarikákkal kibéleljük a pisztráng belsejét.
- Egy tepsibe helyezve, kevés folyadékot aláöntünk, alufóliával lefedjük. Behelyezzük a sütőbe, kb 160-170°C-on sütjük 15 percen át, majd a tetejéről levesszük az alufóliát, és így még 5-10 percig sütjuk.
- Ezalatt elkészítjük a hordóburgonyát. A burgonyákat vékonyan meghámozzuk, majd hordó alakúra formázzuk. Ezt puhára főzzük sós vízben, majd kevés petrezselyes vajon átforgatjuk.
- Ezután elkészítjük a tartárt. A tojássárgáját verni kezdjük, majd fokozatosan, vékony sugárban hozzáadjuk a napraforgó olajat. Ha megvan, hozzáadunk egy fél citromnak a levét, kb. 20 g porcukrot, 1 dl habtejszínt és 1 dl minőségi fehérbort.
- Az egészet ízlésesen tálaljuk. A sárgarépát meghámozzuk, majd vékony szeletet vágunk belőle. Meghajtjuk, a tálra helyezzük, majd a közepébe egy roston sült citromot helyezünk. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 21279
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 06.
Ajánló
Évjárattól függetlenül itt leginkább Jásdi dűlőszelektált boraira gondolok vagy egy Malatinszky Chardonnay-ra. Az elsőben inkább a talaj adta mineralitás, a másodikban a profi hordókezelés a meghatározó. A harmadik szóba jöhető választás, amit biztosan nem fogunk megbánni, az a Légli Landord.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Minek a sztori. Csak csinálni kell. ;)