Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paparája

Paparája
Paparája
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A paparája a rántotta román neve. A Maros-menti magyar háziasszonyok átvették a nevét, de gazdagították a kukoricadarával és hagymával. Így laktatóbb, és köret sem kell hozzá. Adhatunk a tojáshoz tejfölt, egy kevés házi ketchupot és kolbászkarikákat is, így még finomabb lesz.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát felkarikázzuk, az olajon üvegesre pároljuk egy kevés víz hozzáadásával.
  2. Ha zsírjára sült, rászórjuk a darát és a paprikát, 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük 3-5 dl vízzel. Egyszerre ne tegyünk túl sokat, a dara minőségétől függ a víz mennyisége. (Víz helyett használhatunk tejet.)
  3. Amikor a dara megpuhult, rászórjuk a túrót, ráöntjük a sóval, borssal ízesített, felvert tojást. Kis lángon addig kavargatjuk, amíg a tojás kocsonyás lesz. A végén még szórhatunk rá sajtdarabkákat.
  4. Salátával tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 886
elküldve: 1
receptkönyvben: 68
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
226 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

hagymás-túrós tojásrántotta, kukoricadarás rántotta, román rántotta

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-05-13 10:06

Kedves Piroska!

Finomság lehet ezen mód a tojásrántotta, a tálalásod pedig fantasztikus. :)
Köszönöm szépen. :)
Éva-Anyóca

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Mon, 2013-05-13 17:40

Köszönöm szépen Éva-Anyóca. Egy kicsit más, mint a rántotta, olyan túrós-puliszkás, hagymás rántotta. Piroska

szandokan
szandokan Sun, 2013-05-12 11:31

Szia Csikipi!
Szép a tálalás,jó a recept ! Nyáron készülök hozzátok már nagyon várom,hogy újra Erdélyben lehessek addig is a te receptjeiddel kicsit ott vagyok :) Köszi a receptet! Szandokán

vcsuka
pussycat / vcsuka Sat, 2013-05-11 06:43

Szia Piroska! Jol hangzik ez a reci, biztos finom es az edeny is nagyon szep amiben talaltad. Nagyon tetszik meg a salata is mellette, az milyen salata? Puszi, Veronika

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sat, 2013-05-11 11:28

Szia Veronika! Köszönöm szépen. Uborka saláta. Mostanában ritkán teszel fel receptet. Hiányoztál. Puszi:Piroska

vcsuka
pussycat / vcsuka Sat, 2013-05-11 13:04

Kedves vagy Piroska, nagyon elfoglalt voltam, koltozkodtunk. Most mar lassan fogok feltenni recepteket. Puszi, Veronika

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2013-05-10 18:45

Tudod Piroska elsőre a cím keltette fel a figyelmemet. Azt hittem valami tengeri inyencség lesz. Aztán mikor megtudtam, hogy rántotta elvigyorogtam magam. Viszont ki fogom próbálni így sose csináltam még rántottát. Meggyőző a csudaszép kép (nyeltem egyet) és a recept. Nagyon szép hétvégét, puszim: Gabi jahh és juhtúróval fogom megcsinálni, a sajt már nem okozna nálunk meglepetést. De így igen.....:)

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Fri, 2013-05-10 20:21

Hát így jártál Gabikám, a tengeri inyencség csak nagyon ritkán fordul elő nálunk az ára miatt, meg nincs is olyan nagy választék, mint nálatok. Túró és sajt szerencsére van bőven. Nyáron nem is vásárolok sajtot az üzletből csak a piacról. Amit a tetejére szórtam az friss kecskesajt és nagyon finom. Kívánok én is szép hétvégét. Puszi: Piroska

584
újhagyma 10 közepes db
kukoricadara 130 g
juhtúró 16 dkg
tojás 4 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 0.5 dl